Jump to content

EVOXA HDQ21 vs HDD21 MK2 - róznice

Recommended Posts

Cześć,

Pewnie niektórzy z Was mieli bądź mają do czynienia z w/w maszynami.  Próbuję znaleźć różnice miedzy nimi  ( parametry techniczne znam) ale jakoś słabo mi idzie:)

Czy ktoś z Was miał może możliwość porównać dwie te dwie maszynki? Mam w użyciu Rupesa 15, flexa pxe 80 i chciałbym dokupić coś o większej sile cięcia. Na użytek wyłącznie własny. 

Pomyślałem o Evoxie.

Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Miałem HDD i mam hdq.

Różnica ogromną na korzyść w cięciu dla hdq. Nie ma co ukrywać maszyna tnie i mam moc. Ja używam przeważnie 2 biegu co w HDD 1/2 mało przydatne są... Jest jeszcze HDD V2 ale o niej nic nie wiem...

Co do hdq jest głośna, mega uciążliwe🫣 no i loteria czy trafisz na głośna, jak działają przekładnie... Mam starszą wersję hdq z innym kablem i bp jest głośna, grzala mi kiedyś mega pady bo obudowa tarła i przekladnie, coś tam pod szlifowałem bo na gwarancji nie do końca to ogarniali, a po raz kolejny nie chciało mi się odsyłać...teraz cały czas na niej pracuje, korki w uszy i jazda 😁

• Lubię to 1

• 2 weeks later...

Jak brałem maszynę dla siebie to rozważałem HDC, HDD i HDQ właśnie. Po zabawie HDC oraz HDQ już miałem brać tą drugą, ale skończyło się na Zentoolu 😉

ja jednak kupowałem wtedy 15mm. Evoxa wydawała mi się głośniejsza sporo na biegach 3-4.

• Lubię to 1

Zentool i evoxa hdq21 to ponoć to samo, miałem zentoola na testach i można było normalnie przy nim rozmawiać, nie wiem jak przy evoxie.

Zentool wycinanie w porównaniu do rupesa 15mk2 wycinał znacząco szybciej i dokładniej, drgań prawie wcale nie było, wysoka kultura pracy. Krótko mówiąc napalilem się, jednak miałem inne wydatki teraz więc muszę poczekać z zakupem

No ja mogę tylko i wyłącznie polecić. Jasne przy wyższych biegach go słychać, ale nie ma tragedii. Drgań praktycznie nie ma 🙂 

Co do siły cięcia, to na pewno bije ADBL 15mm i wspomnianego Rupesa. Ja jestem mega zadowolony z zakupu mimo, że Evoxa bardziej "polska" 😉

No ja mogę tylko i wyłącznie polecić. Jasne przy wyższych biegach go słychać, ale nie ma tragedii. Drgań praktycznie nie ma  
Co do siły cięcia, to na pewno bije ADBL 15mm i wspomnianego Rupesa. Ja jestem mega zadowolony z zakupu mimo, że Evoxa bardziej "polska"
Rozumiem że polecasz zentool-a?

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka