magal Posted October 24 Report Share Posted October 24 Cześć, Pewnie niektórzy z Was mieli bądź mają do czynienia z w/w maszynami. Próbuję znaleźć różnice miedzy nimi ( parametry techniczne znam) ale jakoś słabo mi idzie:) Czy ktoś z Was miał może możliwość porównać dwie te dwie maszynki? Mam w użyciu Rupesa 15, flexa pxe 80 i chciałbym dokupić coś o większej sile cięcia. Na użytek wyłącznie własny. Pomyślałem o Evoxie. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo15005 Posted October 24 Report Share Posted October 24 Miałem HDD i mam hdq. Różnica ogromną na korzyść w cięciu dla hdq. Nie ma co ukrywać maszyna tnie i mam moc. Ja używam przeważnie 2 biegu co w HDD 1/2 mało przydatne są... Jest jeszcze HDD V2 ale o niej nic nie wiem... Co do hdq jest głośna, mega uciążliwe no i loteria czy trafisz na głośna, jak działają przekładnie... Mam starszą wersję hdq z innym kablem i bp jest głośna, grzala mi kiedyś mega pady bo obudowa tarła i przekladnie, coś tam pod szlifowałem bo na gwarancji nie do końca to ogarniali, a po raz kolejny nie chciało mi się odsyłać...teraz cały czas na niej pracuje, korki w uszy i jazda 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbe Posted Wednesday at 06:10 AM Report Share Posted Wednesday at 06:10 AM Jak brałem maszynę dla siebie to rozważałem HDC, HDD i HDQ właśnie. Po zabawie HDC oraz HDQ już miałem brać tą drugą, ale skończyło się na Zentoolu ja jednak kupowałem wtedy 15mm. Evoxa wydawała mi się głośniejsza sporo na biegach 3-4. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robcok Posted yesterday at 08:47 AM Report Share Posted yesterday at 08:47 AM Zentool i evoxa hdq21 to ponoć to samo, miałem zentoola na testach i można było normalnie przy nim rozmawiać, nie wiem jak przy evoxie. Zentool wycinanie w porównaniu do rupesa 15mk2 wycinał znacząco szybciej i dokładniej, drgań prawie wcale nie było, wysoka kultura pracy. Krótko mówiąc napalilem się, jednak miałem inne wydatki teraz więc muszę poczekać z zakupem Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbe Posted yesterday at 04:13 PM Report Share Posted yesterday at 04:13 PM No ja mogę tylko i wyłącznie polecić. Jasne przy wyższych biegach go słychać, ale nie ma tragedii. Drgań praktycznie nie ma Co do siły cięcia, to na pewno bije ADBL 15mm i wspomnianego Rupesa. Ja jestem mega zadowolony z zakupu mimo, że Evoxa bardziej "polska" Link to comment Share on other sites More sharing options...
magal Posted yesterday at 04:17 PM Author Report Share Posted yesterday at 04:17 PM No ja mogę tylko i wyłącznie polecić. Jasne przy wyższych biegach go słychać, ale nie ma tragedii. Drgań praktycznie nie ma Co do siły cięcia, to na pewno bije ADBL 15mm i wspomnianego Rupesa. Ja jestem mega zadowolony z zakupu mimo, że Evoxa bardziej "polska" Rozumiem że polecasz zentool-a? Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisbe Posted yesterday at 04:31 PM Report Share Posted yesterday at 04:31 PM Tak. Dla mnie zakup na plus. Nie mówię, że HDQ będzie gorsza, ale rozważ ;)HDQ = Zentool, ale HDC sporo gorsza ;) Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts