Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Dziś podczas próby usunięcia rysy z „plastikowego” błotnika zrobiłem sobie „kuku”. Mianowicie prawdopodobnie przegrzałem lakier pod taśmą maskującą. Efekt jest taki że lakier wygląda jakby miał podłużne zacieki i takie „kratery” (zdjęcia załączam) i czuć nierówności pod palcem.  Czy uważacie że da się jeszcze to uratować a jeśli tak to jak?

Pozdrawiam

Zdjecie1.jpg

Zdjecie2.jpg

• Moderator
Opublikowano

Co to jest za Auto? Rocznik?

Jesteś pierwszym właścicielem?

Było coś tu robione?

pzdr.

Opublikowano

Ciepła woda, mydło 😅 no chyba że masz to IPA, tar&Glue remover lub delikatnie benzyna ekstrakcyjna..

Opublikowano

@Domel  Auto roczne - nic nie było robione, jestem właścicielem od nowości. 

@zeea Ciepła woda, mydło - nie da rady. T&G spróbuję ale to raczej robota dla terpentyny lub benzyny. Dzięki za podpowiedź - trochę już spanikowałem, dam znać czy terpentyna sobie poradzi. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Już po sprawie,

Jednak przetopiłem klej z taśmy który związał z klarem i zniszczył strukturę. Trzeba było przeszlifować/matować, polerować. Nauczka na przyszłość... Choć tak na dotyk element nie był rozgrzany bardzo. 

Opublikowano

Zwykła beżowa maskująca / malarska z hipermarketu. Dziwne bo serio lakier miał nie więcej niż 50 stopni. Czasami bardziej nagrzewa się stojąc na słońcu ...