Prezesinho Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Cześć, Dziś podczas próby usunięcia rysy z „plastikowego” błotnika zrobiłem sobie „kuku”. Mianowicie prawdopodobnie przegrzałem lakier pod taśmą maskującą. Efekt jest taki że lakier wygląda jakby miał podłużne zacieki i takie „kratery” (zdjęcia załączam) i czuć nierówności pod palcem. Czy uważacie że da się jeszcze to uratować a jeśli tak to jak? Pozdrawiam
zeea Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia A to nie będzie klej z taśmy, który podgrzales trochę ?!
Prezesinho Opublikowano 26 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia Najprawdopodobniej to klej (choć jest bardzo twardy i nieplastyczny po zastygnięciu). Co w takim przypadku?
Moderator Domel Opublikowano 26 Sierpnia Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia Co to jest za Auto? Rocznik? Jesteś pierwszym właścicielem? Było coś tu robione? pzdr.
zeea Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia Ciepła woda, mydło no chyba że masz to IPA, tar&Glue remover lub delikatnie benzyna ekstrakcyjna..
Prezesinho Opublikowano 26 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia @Domel Auto roczne - nic nie było robione, jestem właścicielem od nowości. @zeea Ciepła woda, mydło - nie da rady. T&G spróbuję ale to raczej robota dla terpentyny lub benzyny. Dzięki za podpowiedź - trochę już spanikowałem, dam znać czy terpentyna sobie poradzi. 1
Prezesinho Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Już po sprawie, Jednak przetopiłem klej z taśmy który związał z klarem i zniszczył strukturę. Trzeba było przeszlifować/matować, polerować. Nauczka na przyszłość... Choć tak na dotyk element nie był rozgrzany bardzo.
Prezesinho Opublikowano 27 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia Zwykła beżowa maskująca / malarska z hipermarketu. Dziwne bo serio lakier miał nie więcej niż 50 stopni. Czasami bardziej nagrzewa się stojąc na słońcu ...
Rekomendowane odpowiedzi