mtbfreak Posted August 19, 2024 Report Posted August 19, 2024 Od niedawna jestem posiadaczem Audi A5 z 2010r (8t, 3.0 tdi, quattro). Mimo wieku auto jest dość dobrze zachowane. Fotele wykonane są z dwukolorowej skóry. Niestety skóra na fotelu kierowcy, na siedzisku ma drobne spękania towarzyszące zagnieceniom. Nic z tym nie robiłem jeszcze ale chciałbym to naprawić i zakonserwować. Wydaje się to zbyt drobne na szpachle ale nie chce tego też "napastować". Co z tym można zrobić?
MMCzysci Posted August 20, 2024 Report Posted August 20, 2024 Coś mi się wydaje, że tu już renowacja skóry w profesjonalnym zakładzie się kłania, jeśli chcesz pozbyć się tego całkowicie. O ile nie jest problemem zamalowanie drobnych uszkodzeń, o tyle nie wiem, co można we własnym zakresie zrobić z zagnieceniami, żeby nie pogorszyć sytuacji...Wyryte w skale z S20 FE 5G
marcineke Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 A próbowałeś to porządnie wyczyścić? Szczotka plus scrub pad, ładnie wyczyszczą czarne pory i skóra będzie wyglądała na zagięciach sporo lepiej. Matowa jasna z czystymi zagnieceniami i czystymi nićmi nawet stara wygląda obłędnie.
mtbfreak Posted August 21, 2024 Author Report Posted August 21, 2024 Myślałem o tym ale te czarne kreski to raczej pęknięcia skóry i obawiam się żeby czyszcząc nie pogorszyć sprawy (środek wniknie wgłąb, wysuszenie itp)
MMCzysci Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 Gorzej na pewno nie będzie.Wyryte w skale z S20 FE 5G
adi1509 Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 Oczyszczenie sporo poprawia w takich pęknięciach, ale na pewno ich nie wyciągnie. Pozostaje regeneracja.
mtbfreak Posted August 21, 2024 Author Report Posted August 21, 2024 32 minutes ago, adi1509 said: Oczyszczenie sporo poprawia w takich pęknięciach, ale na pewno ich nie wyciągnie. Pozostaje regeneracja. Jestem w stanie zrobićto sam czy pozostaje zlecenie tego jakiejś firmie?
adi1509 Posted August 21, 2024 Report Posted August 21, 2024 @mtbfreak Bez problemu można samemu wyczyścić, nie zapomnij tylko nawilżyć skóry po czyszczeniu.
Recommended Posts