Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna jestem posiadaczem Audi A5 z 2010r (8t, 3.0 tdi, quattro). Mimo wieku auto jest dość dobrze zachowane. Fotele wykonane są z dwukolorowej skóry. Niestety skóra na fotelu kierowcy, na siedzisku ma drobne spękania towarzyszące zagnieceniom. Nic z tym nie robiłem jeszcze ale chciałbym to naprawić i zakonserwować. Wydaje się to zbyt drobne na szpachle ale nie chce tego też "napastować". Co z tym można zrobić?

20240805_194331.JPG

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że tu już renowacja skóry w profesjonalnym zakładzie się kłania, jeśli chcesz pozbyć się tego całkowicie. O ile nie jest problemem zamalowanie drobnych uszkodzeń, o tyle nie wiem, co można we własnym zakresie zrobić z zagnieceniami, żeby nie pogorszyć sytuacji...

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Opublikowano

A próbowałeś to porządnie wyczyścić?

Szczotka plus scrub pad, ładnie wyczyszczą czarne pory i skóra będzie wyglądała na zagięciach sporo lepiej.

Matowa jasna z czystymi zagnieceniami i czystymi nićmi nawet stara wygląda obłędnie.

Opublikowano

Myślałem o tym ale te czarne kreski to raczej pęknięcia skóry i obawiam się żeby czyszcząc nie pogorszyć sprawy (środek wniknie wgłąb, wysuszenie itp)

Opublikowano

Oczyszczenie sporo poprawia w takich pęknięciach, ale na pewno ich nie wyciągnie. Pozostaje regeneracja.

Opublikowano
32 minutes ago, adi1509 said:

Oczyszczenie sporo poprawia w takich pęknięciach, ale na pewno ich nie wyciągnie. Pozostaje regeneracja.

Jestem w stanie zrobićto sam czy pozostaje zlecenie tego jakiejś firmie?