Avernus Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Siema. Co możecie polecić do czyszczenia końcówek wydechu? Są czarne jak smoła, nieczyszczone przez poprzedniego właściciela. Czym to można elegancko wyczyścić żeby się świeciło Dzięki
belzebiasz Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia @Avernus jakaś pasta polerska do metalu np. Autosol Metal Polish i do polerowania polecam wełnę stalową, ale zwykłą mikrofibrą też dasz radę 1
Putkowski07 Opublikowano 14 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia @Avernus pierw mycie. Iron z tarem potem kwas. Ja często kwas i wspomagam się wełną stalową. Potem już wełna i mag alum z mothersa chyba najlepsza pasta do tego typu rzeczy
Krzysiek71 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Putkowski07 jakie rozcieńczenie kwasu? Mam z cleantecha. Wełnę mam tą z czterema zerami i mam wrażenie,że trochę mało agresywna. Po kwasie potrzeba zneutralizować i dopiero wełna z pastą?
Putkowski07 Opublikowano 15 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia @Krzysiek71 ja korzystam z kwasu clinexa on jest w rozcieńczeniach od 1:4 do 1:1 a w ostrych przypadkach koncentrat. Wydaje się że nie jest mocarzem ale potrafi zrobić robotę lepiej niż nawet kwas cleantecha. to nie jest też tak że kwasem zrobisz już efekt wow. Kwasem bardzo dobrze ruszysz naloty z wydechu a potem lecę pastą. jq niczym nie naturalizuje. Obficie wypłukuje wodą i tyle 1
Rekomendowane odpowiedzi