szwindler Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 Siema ostatnio stałem się dumnym posiadaczem swojego pierwszego samochodu konkretnie volvo v40, pojeździłem nim jakiś czas i idealne dla mnie. Jedyny problem jaki mam to dziwny nalot/osad/odbarwienie na felgach. Ciężko mi dokładnie stwierdzić co to jest, i właśnie z tym przychodzę, potrzebuję dowiedzieć się co to jest i jak to zwalczyć bo zwykły płyn do felg nic nie zmienia, z góry dzięki za pomoc.
AndrewZS Posted August 5, 2024 Report Posted August 5, 2024 Odbarwienia od źle wypłukiwanej chemii. Umyć dokładnie i polerowanie
szwindler Posted August 5, 2024 Author Report Posted August 5, 2024 a czym konkretnie najlepiej wypolerować bo używałem po prostu dobrego środka do felg i dotarłem go ale nie pomogło?
Moderator Domel Posted August 5, 2024 Moderator Report Posted August 5, 2024 15 minut temu, szwindler napisał(a): a czym konkretnie najlepiej wypolerować bo używałem po prostu dobrego środka do felg i dotarłem go ale nie pomogło? Najlepiej to zdjąć koła i porządnie odszczurzyć. Kwas, Zasada, Deironizer, Tar And glue. Pełen cykl odszczurzania. Tutaj widać ogromną warstwę wieloletniego osadu z klocków A potem maszyna, pasty i jazda z polerowaniem. Może sie je jeszcze uratuje. Tu masz przykładowe tematy: https://kosmetykaaut.pl/forum/232-czyszczenie-kół/ 2
Recommended Posts