Jaaroszka Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Cześć! Potrzebuje Waszej fachowej pomocy mam nadzieję, że ktoś pomoże mi rozwiązać problem bo ja już sama nie wiem Na aucie pojawiły mi się plam zarówno na lakierze jak i na szybie. Na szybie te większe udało mi się domyć zmywczem do paznokci, natomiast na lakierze tego nie będę robić. Czy możecie mi powiedzieć czym to da się domyć i wq co to jest. Na początku myślałam,że to żywica ale niestety to nie jest żywica-próbowałam preparatem do żywicy. Kochani liczę na Waszą pomoc !
zeea Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Obstawiam jakieś soki z drzew lub w niedalekiej odległości może ktoś malował coś i poszło z wiatrem?
Jaaroszka Opublikowano 14 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @zeea masz pomysł czym spróbować to zmyć?
DetailBoutiquePro Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Wygląda to jakby klar odwarstwił się od bazy, czy ta plama ma jakąś strukturę przy dotknięciu czy jest to raczej płaska plama niewyczuwalna pod palcem ?
Jaaroszka Opublikowano 14 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @DetailBoutiquePro jest to raczej plama którą delikatnie czuć. Na szybie było to samo, ale zmywaczem do paznokci zeszło.
DetailBoutiquePro Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca Jeśli masz coś o kwasowym odczynie to spróbuj tym potraktować, jeśli nie zejdzie spróbuj delikatnie przepolerować i zobaczyć czy znika czy się pogłębia. Być może jest to jakiś osad który zejdzie pod wpływem chemii ale równie dobrze może być to utleniający się lakier zdjęcia nigdy nie oddadzą tego jak to wygląda na żywo
Jaaroszka Opublikowano 14 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @DetailBoutiquePro czy mogłabym prosić o przykład jakiegoś preparatu o kwasowym odczynie ? wydaje mi się, że z lakierem to nic nie powinno być skoro to samo było na szybie u pasażera ja na przedniej.
analyzator Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @Jaaroszka na czystym samochodzie delikatnie wacikiem ocet. Nie było tam wcześniej jakiejś ptasiej kupy?
zeea Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @Jaaroszka a próbowałaś umyć po prostu samochód ? Do wiadra woda z płynem do naczyń ( potocznie Ludwik) i heeeja Są również preparaty typu Tar & Glue która poradzą sobie z tym - o ile to faktycznie zanieczyszczenie żywiczne( w tym wypadku uważać na elementy nie lakierowane, plastiki itd).
Jaaroszka Opublikowano 14 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @zeea oczywiście, że auto próbowałam umyć ale niestety zostaje @analyzator nie było żadnej ptasiej Kupy.
grechut Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Opublikowano 14 Lipca @Jaaroszka Tu masz fajny szampon o odczynie kwasowym - Pure Chemie Pro WSR Shampoo. Nie powinno narobić bałaganu.
DetailBoutiquePro Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca @Jaaroszka CleanTech kwas do felg w odpowiednim rozcieńczeniu :)
Rekomendowane odpowiedzi