SerowyCheetos Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Fordzinka od nowości nie była polerowana, po 4,5 roku wreszcie przyszedł czas na doprowadzenie jej do jakiegoś w miarę sensownego stanu. CarLab + szczotka Booskiego żeby doczyścić opony Poźniej mycie felg gdzie użyłem szczotki z vikana, pędzelka z AliExpress od Lucullan w którym jestem zakochany oraz UWC od ExceDe Na Felgach leży fusso które już było lekko przytkane ale po umyciu hydro wróciło do normy Butelka już prosi o emeryturę, strasznie jej szyjka zmiękła i podczas używania się gnie. Jesli kogoś zastanawia zawartość to jest w niej TAR od Vasco W czasie gdy tar sobie leży akurat oponka prawie cała zdążyła wyschnąć i jak widać doczyściła się całkiem fajnie Niestety czas mnie gonił a zależało mi jak najszybciej ogarnąć cały samochód przez co zapomniałem zrobić zdjęć z płukania oraz zdjęć irona… sorki ale sami wiecie jak to jest jak się wpadnie w wir pracy Po dekontaminacji wziąłem się za szyby, szczotka od k2 + kwaśny szampon od pure chemie… Ach ten malinowy zapach Szyby bardzo fajnie się wyczyściły i wróciło hydro które wcześniej mocno taflowało. Po szybach przyszedł czas na szczeliny, zakamarki i inne pierdolety. Pędzelek to chiński work stuff też od Lucullan. Mycie na dwa wiadra jak możecie się domyślić nie zostało sfotografowane, ponownie wir pracy mnie pochłonął i wypadło mi z głowy że trzeba robić fotki Ale za to sfotografowany został proces glinkowania rękawica od Moje Auto Detailer (szampon którego użyłem do mycia i glinkowania to zielony carlab) Auto umyte, hydro które na nim jest to k2 spectrum pro który leży już ponad miesiąc. Pozytywnie zaskoczył mnie ten qd swoją trwałością. Auto na codzień nie jest garażowane Szybkie suszonko kingiem od @Work Stuff Wreszcie przyszedł czas na oględziny lakieru, myślałem że będzie większy syf ale nie ma na szczęście jakiejś tragedii Najmniejsza odczytana wartość przez miernik to 130um, średnio po 150um pokazywał, trochę się zdziwiłem bo myślałem że będzie go o wiele mniej a tu jednak jest z czego ciąć Po lewej widać szukanie kombinacji idealnej, chciałem ogarnąć jak najwięcej one stepem. Najlepsza kombinacja to niebieski honey + pasta 3D one, bestia zostawiała po sobie mikroryski a pomarańczowy honey nie ciął tak jakbym tego chciał. Pierwsze testy polerki z parkside, zmieniłem talerz oporowy na 75mm od Evoxy, na nim niebieski honey i mimo tego że maszyna ma 9mm skok a może i nawet mniejszy to daje radę Jak widać głębsze ryski zostają na niektórych elementach ale nie chciałem ich ciąć mimo że futro i 3D ACA 500 było pod ręką, szkoda mi lakieru… Czarne uni rysuje się od patrzenia więc szkoda mi było czasu To jak parkside poradził sobie z szarym, wykopanym od butów progiem to aż się trochę zdziwiłem, mega jestem z tej polerki zadowolony a kupiłem ją z myślą o nakładaniu cleanera Szkoda że zdjęcie tak tego nie oddaje ale lusterko się zrobiło eleganckie No i coś czego już się nie umiałem doczekać czyli woskowanie, wybór padł na @FIREBALL graphene wax + hamburgerek od adbl (jakoś ostatnio się polubiłem z tym aplikatorem) Smalczyk konkretny, zużyłem tylko 5g mimo że nie starałem się go oszczędzać, spokojnie idzie zejść do 2-3g. Zapach który się unosił przy samochodzie to kosmos, uwielbiam pachnące produkty, mega mi to umila pracę Po posmarowaniu całego auta wziąłem się za docieranie pluszakiem kupionym na allegro za psie pieniądze, nie oczekiwałem za dużo od tej fibry ale spisała się bardzo dobrze, nie zostawiała po sobie włosków tak jak fibra od cleantle (w poprzednim zdjęciu leżał na niej wosk) Docieranie bardzo przyjemne, nie miałem z nim problemu, lakier całkiem śliski, jak przejeżdżałem delikatnie palcami to uczucie było jakby na samochodzie była tafla wody, dość ciekawe uczucie Na koniec zrobiłem jeszcze oponki k2 sigma pro ale niestety się ściemniło i efektu pracy nie widać… W zamian pokażę wam to co tygryski lubią najbardziej, czyli soczyste, okrąglutkie, piękne krople Jestem mega zadowolony z tego jak ładnie wyszło autko, plan na fotorelację był całkowicie inny, chciałem zrobić ładne fotki jak przy woskowaniu które robiłem wiosną (poniżej dam link), specjalnie wziąłem lustrzankę ale niestety czas mnie zweryfikował… Mimo wszystko mam nadzieję że się relacja spodobała 18 1
czester Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Jak dla mnie dobra robota i fajna relacja + zacny efekt! Chyba musze coś zakupić od Fireballa w końcu 1
SerowyCheetos Opublikowano 8 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @czester Ze szczerego serducha polecam
zeea Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca @SerowyCheetos fajnie, że wpada kolejna relacja powiem Ci, że jak na czarne Uni to efekt po polerce bajka. Nie ma co ukrywać, że ten lakier nie jest najprostszy w utrzymaniu wyszło petarda + do tego Fireball co prawda bawiłem się Brazil Wax, ale przypuszczam, że każdy naturalny wosk z pod ich marki to frajda w nakładaniu 1
Pawel_t11 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Opublikowano 8 Lipca Wyszło bardzo fajnie T&R od Carlab w jakim rozcieńczeniu?
SerowyCheetos Opublikowano 9 Lipca Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca @Pawel_t11 ja mam rozrobione 1:5 i atakuje nawet opony na których jest dressing bo nakładam go co mycie 1
Rekomendowane odpowiedzi