freestyler Posted April 18, 2024 Report Posted April 18, 2024 Witam. Autko to Cupra Formentor w kolorze Magnetic Tech Matt. Planuję nałożyć na nią powłokę ceramiczną. Poczyniłem pierwsze zakupy: Piana aktywna -> CLEANTLE Citrus Foam2 Do usuwania smoły -> ADBL TAR AND GLUE REMOVER Powłoka -> SOFT99 Qjutsu Body Coat Matte Microfibry niebieskie z APP (używałem wcześniej i byłem z nich bardzo zadowolony) i FIREBALL WAX OFF o czymś zapomniałem? Czy lakier matowy się glinkuje?
BigW Posted March 6, 2025 Report Posted March 6, 2025 Odświeżę temat. Planuję polakierowanie kilku elementów samochodu w mat. Czy ktoś kładł normalną ceramikę na takie lakier? Jaki jest efekt? Mam w tej chwili Qjutsu Softa i Mohsa Evo. Nie chcę kupować specjalnie powłoki do matu. Dzięki za pomoc.
zeea Posted March 6, 2025 Report Posted March 6, 2025 Mat mi raz podbiło pod satynę delikatnie, ale wciąż daleko mu było do połysku. Misie podobało
analyzator Posted March 7, 2025 Report Posted March 7, 2025 @BigW podobne doświadczenie jak u @zeea. Był mat a zrobiła się satyna. Siadło. Karoseria w macie. Do przemyślenia. Look jedno ale utrzymanie tego to inna sprawa.
Recommended Posts