doneeek Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Witam, mam na swoim samochodzie położoną powłokę ceramiczną 4 letnią UltraCoat Magnite, jaki będzie najlepszy szampon i piana do regularnego mycia co 2-4 tyg? Lepiej celować w produkty z neutralnym Ph czy kwaśne lub zasadowe? Mam upatrzone takie połączenie Piana aktywna lekko zasadowa Cleantle Citrus foam2 Szampon Adbl Tangy kwaśny Co sądzicie o tym połączeniu? Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam
AndrewZS Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Jak masz Ulracoat to ja bym poszedł w Ultracoat. Piana Master Wash, szampon Shampoo + lub Bubble Shock, choć to co wybrałeś też się sprawdziWysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka
zeea Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Zależy jak często myjesz samochód, ale raz na miesiąc czy tam dwa warto wrzucić kwaśny szampon, a do regularnego mycia neutralny przynajmniej ja tak preferuje
doneeek Opublikowano 24 Marca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Raz maks dwa na miesiąc więc chyba ten kwaśny będzie spoko? Tutaj jak kolega wyżej napisał to z ultracoata też nie jest zły pomysł. Czyli ogólnie przy myciu auta raz maks dwa na miesiąc szampon może być kwaśny a piana neutralna czy zasadowa lepiej?
zeea Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Miałem na myśli, że kwaśny szampon to tak raz na 2 miesiące ale jak dasz mniejsze stężenie to krzywda się i tak nie stanie przypuszczam. Neutralna piana w większości przypadkach starcza. Zasadowa mocniej ściąga większy brud. Sam używam Cleantle i wosków mi nie rusza więc na powłoce spokojnie możesz nią działać.
Rafal9304 Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2024 Raz w miesiącu kwaśny przy mniejszym stężeniu będzie ok, jak będziesz mył częściej niż raz w miesiącu to możesz umyć raz neutralny a raz kwaśny. Możesz najpierw wrzucić neutralną pianę a później umyć kwaśnym szamponem.
Rekomendowane odpowiedzi