verul Posted March 10, 2024 Report Posted March 10, 2024 Witam, dokonał właśnie żywota mój drugi pistolet Karchera używany w myjce K7 Premium. Wytrzymał może 2 lata, może nie. Rozszczelnienie w tym samym miejscu co stary czyli na plastikowym elemencie. Powiem szczerze ze mam nieco dość kupowania badziewia i jak trzeba coś zrobić to dowiadywania się, że nie zrobię bo cieknie. Są jakieś lepszej jakości zamienniki? Problem w tym, że mam węża na to karcherowskie quick connect co się zawleczką mocuje. Mam też nieco akcesoriów z mocowaniem pod pistolet karchera (ten plastikowy cycek który się dociska i obraca). Przerabiał ktoś z Was jakieś przejściówki czy coś podobnego? Bo mam końcówkę karchera do mycia kostki, mam pianownice, wąż do kanalizacji plus końcówki do pistoletu płaską i rotacyjną i nie chciałbym tego tracić. Nowy dziadowski plastikowy pistolet który za dwa lata znowu się zepsuje to 100zł. Lubię rzeczy porządne które się nie zepsują i mogę wydać więcej o ile takie rozwiązanie jest. Jakiś inny porządny pistolet z przejściówkami? Tylko jaki bo standardów łączenia jest wiele, każdy ma swoją nazwę i znając życie kupię coś co nie będzie pasować. Pozdrawiam
Kuba1 Posted March 10, 2024 Report Posted March 10, 2024 TEchkar-150 zł, zaskoczył mnie ten pistolet jest ciężki i ładnie pracuje 100 razy lepiej wykonany jak oryginalny , przejściówki dostaniesz jakie chcesz, też .AM k7 i bez problemu
bienek Posted March 10, 2024 Report Posted March 10, 2024 Ciesze się że nilfiska kupiliśmy. Tam pistolet i lanca wygląda o 100 razy bardziej solidnie niż ten ten plastik fantastik w nowych karcherach.
Kuba1 Posted March 10, 2024 Report Posted March 10, 2024 20 minut temu, bienek napisał(a): Ciesze się że nilfiska kupiliśmy. Tam pistolet i lanca wygląda o 100 razy bardziej solidnie niż ten ten plastik fantastik w nowych karcherach. Dostałem k7 compact w prezencie, myjka dobrze wykonana, porządny plastik, sprawia wrażenie solidnej. Ale pistolet to jakaś masakra, jakość plastikowego karabinu za 20zl z odpustu
verul Posted March 11, 2024 Author Report Posted March 11, 2024 @Kuba1 czy przepływ wody jaki podają max 10l/min to nie za mało? Edycja: Znalazłem też o przepływie 25l/min https://sklep.techkar.pl/pg03-karcher-k-kompet-dysz,3,3546,10216 Teraz co do adapterów. Złącze w serii K to plastikowe nazywa się BAYONET. Znalazłem adapter Bayonet żeński - gwint M22 https://allegro.pl/oferta/adapter-b-do-myjek-cisnieniowych-karcher-k-bayonet-11074323062 Czyli mógłbym w to wsadzić te karcherowskie męskie końcówki. Powiedz mi tylko jak wygląda wyjście z tego pistoletu Techkaru? Piszą, że szybkozłącza Basic ale z tego co widzę to ono jest chyba przykręcane. To będzie na to M22?
przemas.p Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 @verul Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Kuba1 Posted March 11, 2024 Report Posted March 11, 2024 @verul Ja po prostu napisałem w uwagach do zamówienia żeby dobrali pod k7 Nie mam pojęcia jaki przepływ ma mój pistolet. Napisz do nich bezpośrednio, wszystko Ci dobiorą z tego co czytałem
Recommended Posts