Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich w pierwszym poście 🙂 Jako że idzie Mikołaj i mam sobie jakiś drobiazg wybrać zwracam się do Was z pytaniem. Ale najpierw krótki opis tego co jest xd Wcześniej "ćwiczyłem" się na 2 czy 3 gruzach na handel xD Mam Mietka W211 '03, kolor Obisidian Black (197U), lakier był mocno zajechany + dużo odprysków na masce (to tylko lakiernik ogarnie). Rok temu w kwietniu zrobiłem polerkę - tnący Koch (nie pamiętam numeru) + Angelwax Enigma AIO - pewnie tragedia w doborze i w ogóle, ale co by nie zrobił - było lepiej niż na początku xd  W połowie tej roboty padła na pysk polerka i przy zakupie na szybko, w sobotę, "nowej" używanej polerki (DA, chyba Evoxa hdf8), żeby dokończyć temat, dostałem w gratisie Poor Boys Black Hole to siadł też. W tym roku na wiosnę poszedł już tylko Angelwax. Efekt jak na amatora był dla mnie zadowalający (w sumie tylko poprawki). Myślę - jestem już prawie pro (xd) to wrzucam ceramikę - i tak poszło, zgodnie z niezawodnym Youtube i sześciopakiem podczas oglądania - CarPro CQuartz UK Edition 3.0 + CarPro CQuartz SiC. No i taka jest sytuacja "na dziś".

Mam nadzieję, że ktoś dobrnął do tego momentu, bo będzie meritum i przechodzimy do kwestii Mikołaja 🙂 Nie wiem czym odświeżyć furę na wiosnę po tej kuracji - czy jakiś finisher, czy coś co wzmocni ceramikę, czy jeszcze coś innego? Wrzucam parę fot dla przyciągnięcia wzroku (prze i po, ostatnie po ceramice z tego roku) 😄  No i podstawowe pytanie - co polecacie dla odświeżenia, podbicia ceramiki? Budżet taki "se" - ok 200 PLNów.

Z góry dzięki i Wesołych 🙂

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Posted

Za 200zł nie poszalejesz ale możesz kupić fajny szampon żeby odmulić auto po zimie ( bądź  jak masz garaż to i przed. )

Do tego fajny T&G Remover + Deiron. Na sam koniec jak już auto będzie na prawdę czyste, możesz wrzucić jakieś QD które maskuje dobrze ( np. CC Water Gold ).

Kanapka z CarPro powinna rok się utrzymać więc jak pisałem - najpierw dokładnie umyj auto, odmul powłokę , a na sam koniec zarzuć QD.