Jump to content

Co na biały lakier nowego samochodu

Recommended Posts

Witam po dłuższej przerwie przy okazji dzięki dla administratora za odzyskanie hasła.

do rzeczy w tym tygodniu odbieram nowy samochód w kolorze biała Perła. Zawsze do zabezpieczenia używałem przeróżnych wosków, raz nakładałem powłokę max protect UNCR jak dobrze pamiętam.

co wrzucić na lakier żeby ładnie się szklił i był możliwie długo zabezpieczony?

druga sprawa co wrzucić na felgi żeby łatwo sie domywaly? Zawsze używałem wosku hi-temp.

trzecia rzecz co na szyby zawsze nakładałem rano-x jest coś lepszego?

i czwarta najważniejsza od miesiąca jestem ojcem czy warto zabezpieczać tapicerkę materiałową? Nie mam z tym doświadczenia zawsze miałem w samochodach skore .

Siemka

Tapicerka - gtechniq. Działa. Nie zabezpieczy 100% jak nie będziesz ponawiał co 6-12mcy ale różnica w brodzeniu jest zasadnicza.

Lakier - może szybka powłoka typu cancoat raz na rok?

Felgi. Mocno polecam artdeshine. U mnie na felgach po dwóch latach jak nowy. Kosztuje niewiele. 

No to z powłok przy nowym aucie ja bym zainwestował coś na dłużej.

Przy nowym samochodzie, korekta jak nikt nic nie spierd...zepsuł to 3-4h z myciem.

Bardzo szkli mi się Aqua e-Coating jako elastomer, no i na białej perle Zvizzer Graphene Ceramic Coating pięknie wyciągnął perle.

Za miesiąc będę na białej Toyocie nakładał Cleantle Admire i też liczę że lakier będzie wyglądał bosko.