_jedrek_ Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Witam po dłuższej przerwie przy okazji dzięki dla administratora za odzyskanie hasła. do rzeczy w tym tygodniu odbieram nowy samochód w kolorze biała Perła. Zawsze do zabezpieczenia używałem przeróżnych wosków, raz nakładałem powłokę max protect UNCR jak dobrze pamiętam. co wrzucić na lakier żeby ładnie się szklił i był możliwie długo zabezpieczony? druga sprawa co wrzucić na felgi żeby łatwo sie domywaly? Zawsze używałem wosku hi-temp. trzecia rzecz co na szyby zawsze nakładałem rano-x jest coś lepszego? i czwarta najważniejsza od miesiąca jestem ojcem czy warto zabezpieczać tapicerkę materiałową? Nie mam z tym doświadczenia zawsze miałem w samochodach skore . Link to comment Share on other sites More sharing options...
analyzator Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Siemka Tapicerka - gtechniq. Działa. Nie zabezpieczy 100% jak nie będziesz ponawiał co 6-12mcy ale różnica w brodzeniu jest zasadnicza. Lakier - może szybka powłoka typu cancoat raz na rok? Felgi. Mocno polecam artdeshine. U mnie na felgach po dwóch latach jak nowy. Kosztuje niewiele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcineke Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 No to z powłok przy nowym aucie ja bym zainwestował coś na dłużej. Przy nowym samochodzie, korekta jak nikt nic nie spierd...zepsuł to 3-4h z myciem. Bardzo szkli mi się Aqua e-Coating jako elastomer, no i na białej perle Zvizzer Graphene Ceramic Coating pięknie wyciągnął perle. Za miesiąc będę na białej Toyocie nakładał Cleantle Admire i też liczę że lakier będzie wyglądał bosko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AudiBlask Posted October 18, 2023 Report Share Posted October 18, 2023 Co do lakieru to celował bym w roczne powłoki. Na białym najlepszą robotę zrobi glinka + cleaner/pasta polerska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts