Skocz do zawartości

Nowe szczotki do felg od WORK STUFF • Thunder & Blizzard

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nadszedł czas na moją szczotkę. Nie miała lekko. Pracowała codziennie z mocnymi kwasami oraz zasadami. Kwasy takie że po odkręceniu bańki mocno parowało i jechali się szczotką czyściochem 🙂 i co? I dawała radę. Tar czy iron potem kwas jej nie straszne. Naprawdę dobra szczotka. Ponad pięć miesięcy ostrej jazdy. Pięć shine tygodniu przerabiała około 3-4 kompletów felg. Dziś padła. Tzn ukręciła się rączka gdyż przerdzewiała. Często była wsadzona do wiadra z wodą. Sam włos dalej w miarę miękki i gęsty. Szczotka naprawdę nie pogubiła włosów. Ogromny plus i brawa dla @Work Stuff za solidna jakość. Sama gumowa końcówka z wierzchołka nie odpadła do samego końca i pewnie wiele by wytrzymała. Aktualnie od miesiąca już targamy drugą szczotkę 🙂 może nie jest tak delikatniejsza od popularnej ez detail ale i jedna i druga czarne piano na felgach by rysowała. Ja Wasza @Work Stuff kupuje w 100% bo warta swej ceny!!! Fajnie przyjmuje chemię i spienia ją robiąc ładna poduszeczkę z pianki. 
Na dole zdjęcie denata 🤣

IMG_9887.jpeg

• Lubię to 6

• 2 miesiące temu...

mały update z mojej strony; szczotki przerobiły ok 12-14 kompletów kół i to kilkukrotnie. głównie "szczury" z agresywną chemią, po każdym użyciu porządnie zmyte karcher'em i "otrzepane". zdecydowanie są  warte swojej ceny 🙂 

IMG_20240508_164139.jpg

IMG_20240508_164654.jpg

IMG_20240508_164748.jpg

• Lubię to 4

• 5 tygodni później...

Minęło kilka miesięcy że szczotką i można wysunąć kolejne wnioski.Zadałem sobie trud i policzyłem ile kpl kół przerobiła i wyszło mi 35 od września.Większość felg w stanie agonalnym, kwas się lał praktycznie za każdym razem.

Szczotka jest niesamowita, bardzo fajnie się nią pracuje,mała przy dużej jest zbędna, chyba 2x zdarzyło się że nie weszła między zacisk a felgę.

Niestety po 10 miesiącach nie wygląda jak nówka , widać na niej upływ pracy, dalej spełnia w 100% swoją funkcję ale już widać że bliżej jej końca.Nie wiem czy to spowodowane moja nieumiejętną praca, czy jednostkowym przypadkiem czy tak ta szczotka ma iż drut który idzie od pierścienia niestety się wygina, szczotka już nie jest prosta, trochę pogięta, włosie trochę klapnięte.

Czy kupiłbym taką szczotkę? Bezapelacyjnie tak, w domowym zaciszu wytrzyma lata, u nas powoli dojrzewamy do zakupu Daytony, aczkolwiek ta jeszcze długo u nas posłuży.

IMG_20240504_082618.jpg

IMG_20240504_082621.jpg

IMG_20240528_101417.jpg

IMG_20240528_101421.jpg

IMG_20240610_151551.jpg

IMG_20240610_151558.jpg

IMG_20240610_151606.jpg

IMG_20240610_151614.jpg

• Lubię to 6