Jump to content

Turtle Wax Hybird Solutions Pro 1 & Done Compound

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

image.png.0e30beef6c74bd1e071bdce5db2a9fe9.png

Pasta polerska 1 & done compound correct & finish™, wykorzystuje zastrzeżoną technologię precision platelet technology™, zawierającą wysokiej jakości materiały ścierne, pozwalające na bezpieczne skorygowanie lakieru w krótszym czasie. Specjalnie opracowane płytki precision platelets samoczynnie wyrównują się zapewniając równe ciecie.

• Dobierz siłę cięcia za pomocą odpowiedniego padu
  • Nasycona materiałami ściernymi z tlenku glinu
  • Precyzyjne płytki polerskie zapewniają bezpieczne cięcie

KROK 1

• DOBRZE WSTRZASNAC.

KROK 2

• W celu usunięcia rys, niedoskonałości lakieru nałóż 3-4 krople na futro polerskie lub twardy pad.

KROK 3

• Równomiernie na wolnych obrotach rozprowadź na fragmencie powierzchni (60cm x 60cm).

KROK 4

• Rozpocznij korektę stosując lekki lub średni nacisk, tworząc wzór “drabinki”. Pad i prędkość dobierz odpowiednio do typu użytej maszyny.

KROK 5

• Nadmiar produktu usuń za pomocą suchej ściereczki z mikrofibry.

• 6 months later...
  • Moderator
Posted
Godzinę temu, Tedek564 napisał(a):

Ktoś miał tą paste? Jaka siła ścieralności? Mozna na nia klasc wosk, lub sealant?

Będę się nią bawić w końcu po weekendzie 🙂

• Moderator
Posted
15 minut temu, Tedek564 napisał(a):

@Domel i jak wrażenia?

Auto po mechaniku, gotowe do polerki, może zacznę w tym tygodniu. Na razie full busy.

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted
Godzinę temu, t.sienkiewicz91 napisał(a):

@Domel nie masz trochę DIY by porównać obie?

Mam 🙂 wlasnie obie bede testowac, ale najwcesniej w weekend. 🙂

• Lubię to 1
  • Super 1
  • 3 weeks later...
  • Moderator
Posted
6 godzin temu, Szpako99 napisał(a):

@Domel udało się może przetestować? 😉

Jutro mam w końcu wolne 😄 i działamy 😄

• Okay 1
  • Moderator
Posted
W dniu 2.05.2024 o 17:30, Szpako99 napisał(a):

@Domel udało się może przetestować? 😉

Bawiłem się dziś Turtle'm vs DYI

Widać różnice w obsłudze. Miałem poczucie, że to dwa inne rodzaje ziaren i rozbijania. W DYI miałem wrażenie, że rozbicie jest natychmiastowe, a Turtle dłuższe i trzeba nie przekroczyć pewnej granicy 0 gdzie pasta wyschnie i zacznie pylić. Pewnie dlatego, że to formulacja "jedna pasta, wiele padów". Takie moje amatorskie dumanki 😉

Za dużo roboty pasty nie miały ale było kilka sznyt po ściągaczce do wody 😉

DYI cos tam stara się zapachnieć fajnym zapaszkiem i praca w takim aromacie jest przyjemniejsza. DYI można było o wiele dłużej pracować na moim lakierze. Kremowa poświata utrzymywała się dłużej. Optymalna praca na Turtlu to u mnie bylo do 4000 obrotów czyli do 3 biegu bo potem mi wysychał i pylił. Wymywałem na wiadro z ONR i Turtla baaaaaaaardzo tępo się wymywało gdzie DYI wymycie tą samą techniką - ślisko i szybko. Generalnie na moim lakierze padami ADBL i Zvizzer mozna było bardzooooo długo wypracowywac DYI gdzie Turtle krócej. Turtle nie nadał mi się do piano black nawet z najmiększym padem jakim miałem - ostry haze a DYI wykończenie takie na 85% kilka przejazdów bez staranności o wiele lepszy i szybszy rezultat. Turtlem wyciołem więcej rys tym samym padem niż DYI i szybciej.

Moj lakier miał raczej małe rysy więc tyle jestem w stanie CI powiedzieć. Trzeba by teraz dwie pasty sprawdzić na szczurach 🙂

Obydwie po wczorajszej zabawie na moim lakierze, maszyna ShineMate 21" - na wielki plus więc będę je męczył dalej :)

Przed:

https://streamable.com/ps39vm

Po:

https://streamable.com/irz4e7

• Lubię to 1
Posted

@Domel dziękuję Ci bardzo za pamięć :-)

Można by powiedzieć, że turtle jest nieco agresywniejszy i na szybsze akcje. Dodatkowo cena również atrakcyjna.

Z tym, że DYI ma jedną przewagę - długa praca oraz docieranie, niezależnie ile będzie na lakierze, a także wszechstronność.

• Moderator
Posted
25 minut temu, Szpako99 napisał(a):

@Domel dziękuję Ci bardzo za pamięć :-)

Można by powiedzieć, że turtle jest nieco agresywniejszy i na szybsze akcje. Dodatkowo cena również atrakcyjna.

Z tym, że DYI ma jedną przewagę - długa praca oraz docieranie, niezależnie ile będzie na lakierze, a także wszechstronność.

Narazie tak. Ale pacjent nie byl zbyt wymagający. Nie można skreślić produktu po pierwszym razie. Kusi mnie dorwać jakiegoś szczura i w tedy test jest bardziej rzetelny.

• Moderator
Posted
2 godziny temu, Szpako99 napisał(a):

@Domel I jeszcze jedno - rzeczywiście DIY nie wymaga docisku?

Kwestia lakieru, gąbki ale większość past które znam nie wymagają docisku w sensie tylko "grawitacja" i ciężar własny maszyny. Ale specem od polerowania nie jestem 🙂

Tutaj u mnie starałem się muskać lakier obydwiema pastami i było ok.

Ale tak jak mowie trzeba by wziać szczura na warsztat i w tedy te pasty pokażą co potrafią 🙂