misiek2002 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Witam Postanowiłem zrobić zaprawki i wypolerować maskę, niestety narobił się taki bałagan. Nie jestem do końca pewien co to jest i gdzie tkwi problem, robiłem też dach i drzwi i tam ten bałagan jest mniejszy jest parę kresek/rys, nie wymyta pasta polerska?. Pad czyscilem po każdym elemencie apc1/10 Samochód Hyundai i30 2014 rok czy istnieje taka możliwość jak popękana klar ? Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam za mój sposób pisania
t.sienkiewicz91 Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @misiek2002 podaj jaka kombinacja pad/pasta jaka maszyna. Jak robiłeś zaprawki?
misiek2002 Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 1 godzinę temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): @misiek2002 podaj jaka kombinacja pad/pasta jaka maszyna. Jak robiłeś zaprawki? Adbl dual action 9mm skoku Pad czerwony zwizzer pasta carpro clearcut drugi etap ta samą pastą zielony pad zwizzer. Maska była przygotowana pod polerowanie
t.sienkiewicz91 Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @misiek2002 Dużo lakieru zostało na masce? Czuć pod paznokciem te "ala ryski"? Może spróbować papierkiem P3000 zmatowić i jeszcze raz wypolerować. Na 1 zdjęciu, te skupisko tych "bakterii" to może miejsce zaprawki? Kurde ciężko mi coś więcej powiedzieć jak nie widzę tego na żywo...
misiek2002 Opublikowano 1 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2023 @t.sienkiewicz91 7 godzin temu, t.sienkiewicz91 napisał(a): @misiek2002 podaj jaka kombinacja pad/pasta jaka maszyna. Jak robiłeś zaprawki? Adbl dual action 9mm skoku Pad czerwony zwizzer pasta carpro clearcut drugi etap ta samą pastą zielony pad zwizzer. Maska była przygotowana pod polerowanie Próbowałem papierkiem 2500 ale za bardzo tego nie ruszyło i nie czuć tego pod paznokciem Wymywalem pastę ipa 50/50
Putkowski07 Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2023 Odpuść papier do tego. Spróbuj futrem. Czasem po papierze na raz nie wyprowadzisz. Może dotarles pastę na gorącym lakierze? Może pasta przepracowana ? docisk także musi być nie tyle co sama maszyna wazy ale trzeba docisnąć trochę maszynę szczególnie DA leży cięciu by nie wibrowala za mocno.
misiek2002 Opublikowano 11 Września 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 W dniu 2.09.2023 o 20:26, Putkowski07 napisał(a): Odpuść papier do tego. Spróbuj futrem. Czasem po papierze na raz nie wyprowadzisz. Może dotarles pastę na gorącym lakierze? Może pasta przepracowana ? docisk także musi być nie tyle co sama maszyna wazy ale trzeba docisnąć trochę maszynę szczególnie DA leży cięciu by nie wibrowala za mocno. Czekałem z dotarciem pasty około minuty może więcej, robiłem 3 przejazdy czyscilem pada i tak w kółko.Robilem to pierwszy raz byłem bardzo ostrożny
analyzator Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2023 Zrób dużo zdjęć pod dobre i różne światło. Pierwsze to wygląda jak po kupie i niekoniecznie są się spolerowac. Tak jak na drugim masz na reszcie auta?
Rekomendowane odpowiedzi