Strus Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Fantazja mnie poniosła i się pobawiłem. Najpierw, jak to blokers, przeleciałem maskę maszynką Baseus z niebieskim padem LC i z pastą Rupes Uno Pure. Potem eksperymentując wymyłem Rupesa z dolnej części maski Potem na maskę wpadło kilka produktów. Wpadłem na pomysł, że poszukam sobie czegoś co jest łatwizną w aplikacji w sezonie letnim posiedzi 10-12 tygodni, dając przy tym jakiś przyjemny look. I tak od lewej Autoglym EGP White Diamond Diamond Coat Prostaff Water Gold (tak dla jaj ) @AUTO GRAPH Detailing Sapphire @ADBL QW Aplikacja Autoglym EGP - psik na pad i rozprowadzenie padem z mikrofibry, dotarcie po jakiś 10 minutach (producent zaleca 30 ale nie miałem aż tyle czasu) - lekko, łatwo i przyjemnie White Diamond Diamond Coat - psik na maskę i rozprowadzanie, dotarcie po kilku sekundach - jest, hmmmm...., tak sobie. Podejrzewam, że trzeba mu dać chwile poleżeć bo inaczej trzeba pomachać chwilę żeby go dotrzeć Prostaff Water Gold (tak dla jaj ) - wszyscy wszystko wiedzą Autograph Sapphire - psik na lakier, rozprowadzenie fibrą, odparowanie nadmiaru - bezproblemowo ADBL QW - psik na lakier, rozprowadzenie fibrą, dotarcie - idealnie nie jest ale można go ładnie rozłożyć bez większego kłopotu Największa frajdę sprawiła mi aplikacja EGP. Najmniejszą White Diamond. Najszybciej WG i Sapphire Przyciemnienie Lewa EGP, prawa White Diamond Lewa Wgite Diamond, prawa WG Lewa WG, prawa Autograph Lewa Autograph, prawa ADBL QW Rzut na całość maski Jutro bedzie update z hydro i z wrażeń wizualnych Generalnie jeśli któryś wytrzyma 2 miesiące to uznam to za sukces bo auto robi teraz jakieś 3000km miesięcznie. UPDATE 01.06.2023 Z uwag po 24 godzinach od aplikacji - ciągnięcie kurzu jest dla wszystkich mniej więcej takie samo. Trochę na plus dla Water Golda i malutki plusik dla ADBL QW. Test trwałości zaczynamy przy następującym stanie licznika: 24 godziny po aplikacji hydro wygląda tak: Autoglym EGP White Diamond Water Gold Autograph Sapphire ADBL QW Produkty prezentują bardzo podobny poziom w kwestii kroplingu. Wszędzie bardzo dobry kąt zwilżania i bardzo kształtne krople. Na poniższym filmie widać, że White Diamond i Autoglym łączą taflowanie z kropelkowaniem. UPDATE 08.06.2023 Pierwsze mycie było 1.06. Zielonym CarLabem Drugie mycie było 4.06 w wersji rinseless z użyciem Griotsa Dzisiaj auto oberwało chemią z myjni. Stało pod drzewem które tak puszczało soki, że auta nie poznałem. Absolutnie całe w glutowatych kroplach od milimetrowych do takich po 5mm. Dramat. Także zawodnicy dostali dawkę myjniowego szamponu pod ciśnieniem o nieznanym pH. Potem mycie pod blokiem czyli znowu Griots. Stan licznika Przejechane jak dotąd 588km Kropelki z atomizera ADBL QW Autograph Sapphire Prostaff Water Gold White Diamond Diamond Coat Autoglym EGP UPDATE 27.06.2023 Stan licznika 4 tygodnie od aplikacji. Przejechane 2423km. od ostatniego update były 2 mycia rinseless z użyciem Griots'a i jedno mycie tradycyjne z wykorzystaniem szamponu Ewocar. Wszystko jest jeszcze obecne na masce. Nawet Water Gold się nie poddał. Trochę jestem rozczarowany Diamondem i Autoglymem. Tylko, ze Diamond, z tego co wyczytałem i obejrzałem ma słaba tolerancję na chemię więc być może potraktowanie go mocnym szamponem z myjni mu zaszkodziło już w początkowej fazie. Autoglym z kolei leżał ze 3-4 minuty przed dotarciem, gdzie producent zaleca 30min, więc może to też miało wpływ na jego zachowanie. UPDATE 16.07.2023 Stan licznika Przejechane 4335km 45 dni Trwałośc oceniana od najgorszej do najlepszej 1 - Water Gold 2 - Autoglym (tu nadal pamiętamy, że nie leżał przed dotarciem tyle ile zaleca producent) 3 - White Diamond 4 Sapphire / ADBL 16
Tomas-sg Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 @Strus jeszcze może póki pamiętasz to zapytam, jakąś różnica w aplikacji / dotarciu produktu między górna a dolna częścią maski ?
Strus Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Nie zastanawiałem się nad tym ale jak już zapytałeś i tak sobie odtwarzam to chyba minimalnie lepiej szło na wymytej części. Generalnie lakier po Pure jest tępy już przy usuwaniu resztek pasty suchą fibrą.
Strus Opublikowano 1 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Update pierwszego postu o obiecane hydro 1
Strus Opublikowano 7 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2023 W kwestii kurzenia się to klasyfikacja wygląda następująco: 1 - Water Gold bezapelacyjnie. Deklasuje konkurentów ciągnąc kurz w stopniu niewielkim. 2 - ADBL QW / Autograph Sapphire 3 - Autoglym EGP 4 - White Diamond to niestety magnes na kurz. Może nie taki jak SSW ale na WD osiada go sporo więcej niż na pozostałych produktach. 6
Strus Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2023 Dorzucony update do pierwszego postu.
Tomek1419 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2023 I jak tam wrażenia po upływie prawie miesiąca?
Strus Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 @Tomek1419 UPDATE 27.06.2023 dorzucony do pierwszego posta
Strus Opublikowano 16 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2023 UPDATE 16.07.2023 dorzucony do pierwszego posta 2
Rekomendowane odpowiedzi