Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam do was pytanie, jakieś 5 miesięcy temu polerowałem samochód mojej kobiety VW Lupo kolor czarny (niestety nie mam fotek) z efektu byłem bardzo zadowolony, po korekcie położyłem na lakier krzemień (sonax-a) i wszytko było bardzo fajnie jak by nie fakt zę ostatnio po umyciu samochodu pojawiły się hologramy (widoczne bardzo mocno w słońcu) dlaczego tak się stało skoro zaraz po korekcie hologramów nie było ???

Posted

SzaKal, musiałeś w czasie mycia je zrobić, lub ten sonax maskuje coś w co wątpię

Posted

Qrde tylko że auto zawsze myję w ten sam sposób 2 lub 3 razy w tygodniu, a hologramy myslałem że pochodzą od polerowania ...

Posted
a hologramy myslałem że pochodzą od polerowania ...

nie zawsze, ja jak kiedyś próbowałem delikatnie z użyciem QD wyczyścić przykurzone auto to też narobiłem, dobrze że tylko na niewielkiej powierzchni

Posted

SzaKal, proste, w końcu wymyłeś do końca wypełniacze z past polerskich. lakier nigdy nie był do końca wypolerowany i wolny od hologramów.

Posted

Tak jak mówi Julian...

Ja tak miałem ale ze śladami po krążkach ściernych.

Wyłaziły pozostałości niedociągnieć po pojechaniu cleanerem...

Niektore nawet po 5-6 tygodniach. Lekka :ad: korekta i wszystko :good: