Jump to content

Problem z lakierem. Plamy?


Recommended Posts

Witam serdecznie. Na Clio III mojej dziewczyny pokazało się takie coś na lakierze i bardzo mnie to denerwuje więc chciałbym coś z tym zrobić. Po około roku po zakupie pokazało się takie coś. Auto nie było polerowane nigdy, czy lakierowane? - tego nie wiem. Czy da się to jakoś usunąć np. papierem wodnym i polerką? 

 

IMG_1731.jpg

IMG_1732.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeżeli tego się nie da zmyc, lub spolerować to obstawiam, że to miejsce było szpachlowane. Jeżeli ktoś doda za dużo utwardzacza do szpachli a później nie odizoluje epoksydem tylko da sam podkład akrylowy, to po czasie mogą wychodzić plamy na lakierze. A sądząc po kolorze różowym czyli dokładnie takim jak w większości utwardzaczy do szpachli, może to być przyczyną.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

W dniu 7.05.2023 o 18:33, bienek napisał(a):

Jeżeli tego się nie da zmyc, lub spolerować to obstawiam, że to miejsce było szpachlowane. Jeżeli ktoś doda za dużo utwardzacza do szpachli a później nie odizoluje epoksydem tylko da sam podkład akrylowy, to po czasie mogą wychodzić plamy na lakierze. A sądząc po kolorze różowym czyli dokładnie takim jak w większości utwardzaczy do szpachli, może to być przyczyną.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
 

Jeśli sama polerka by nie pomogła, to co zrobić ? Zjechać to papierkiem wodnym czy zostaje tylko malowanie elementu ? Zmyć się nie da, nie raz już próbowałem 😛

Link to comment
Share on other sites

Jeśli sama polerka by nie pomogła, to co zrobić ? Zjechać to papierkiem wodnym czy zostaje tylko malowanie elementu ? Zmyć się nie da, nie raz już próbowałem
Niestety tylko ponowne lakierowanie ponieważ przebarwiła się biała baza pod lakierem bezbarwnym.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

12 godzin temu, bienek napisał(a):

Niestety tylko ponowne lakierowanie ponieważ przebarwiła się biała baza pod lakierem bezbarwnym.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
 

Dzięki za pomoc. Na początek spróbuje to spolerować, zobaczymy co z tego wyjdzie 😊

Link to comment
Share on other sites

Wiadomo, warto spróbować, ale jeżeli nic nie pomoże to jest prawdopodobnie tak jak pisałem.

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.