matgym Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Czy w przypadku skory sprawdza sie taka sama metoda?
fzero Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 ja usuwałem kiedyś ze spodni dżinsowych różnymiiii metodami a tylko 1 pomogła. Polanie taką oliwką tłustą dla dzieci do ciała. Guma sie po chwili zrobiła taka bardzo krucha, rozpadła sie w pył i odpadła przy małym szorowaniu, później tłusta plama sie wyprała bezproblemu spodnie jak nówki, żadnego śladu po gumie. Dokladnie, rowniez polecam oliwke "bambino":)
Gość Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Słuchajcie uważnie czytam wasze tematy nie mogę znaleźć nic na rdzę ,ale jedno wam powiem . Po woli mój mąż ściąga autka z francji i jak byście nie wiedzieli to oczywiście ja sprzątam środeczki i piorę tapicerki . Gwarantuję wam 100% pewności gumy , wino, krew ,smary , ślady po oponach i inne oprócz wgryzionej rdzy załatwicie za pomocą SA8 firmy Amway . Też nie wieżyłam ze ten preparat wyciągnie gumę ale wystarczy spsikać poczekać z 3 min i guma wyłazi bez problemu .Preparat najtanie kupicie od sprzedawcy na allegro http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=581070 ODPLAMIACZ AMWAY SA8 Pre Wash wystarczy wam na rok,akupuje od niego bo po 2 dniach w domu i najtaniej
maestro00 Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 Z tanich, ogólnie dostępnych środków na rdzę idealnie nadaje się cola lub cola+folia aluminiowa. Poza tym prawie każda pasta do chromu się nadaje.
Gość Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 Wielkie dzięki skorzystam napewno z rady
spons Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2010 lub cola+folia aluminiowa.Poza tym prawie każda pasta do chromu się nadaje. Mozesz rozwinac?
wojtek1788 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 tersus sr201megagel szpileczka i nie ma gumy:)
Gość Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 tersus sr201megagel szpileczka i nie ma gumy:) Ale jaki koszt według Amway ?
kojak Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Ja kiedyś ściągnęłem sobie gume żelazkiem przez szmatke. Kładzie się szmatke na gume, nagrzanym żelazkiem chwilke"prasuje" w miejscu gdzie jest guma i elegancko odchodzi("wchłania" się w szmatke). I po gumie u mnie nie został żaden ślad.
Gość Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Gorzej jak guma lepiej sie wchłonie w tapicerkę niż w szmatkę co wtedy?
timur Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 ja stosuje srodek karchera rm 769(dzisiaj wlasnie mialem taki problem z kanapa na ktorej była rozmazana guma),zeszło ładnie i na to wypłukałem ekstrakcja-kiedys miałem na spróbowanie odtłuszczacz MEGLIO i on tez bardzo dobrze rozpuszczal gume(idealny tez do czyszczenia plastików-zastepstwie APC)
kojak Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Nie wiem co wtedy i nie wiem jak to trzeba zrobic,żeby wchłonęła w tapicerkę. Mi udało się zrobic tak,że weszła w szmatke.
Gość Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Ja już pisałam o tym ten środek Amway usuwa gumy bez problemu jak znajdziecie sobie u tego SPRZEDAWCY macie pewność że nie podróba . Ja miałam nawet gumy w pasach lub inne plamy dla mnie to jest rewelacja koszt koło 20 paru złotych . Ja też próbowałam i żelazka i innych wymyślnych preparatów ----- szkoda nerwów ,tak jak żelazkiem ze sztucznego materiału lub tapicerki wyciągnąć . W Polsce też to można kupić u jakiegoś przedstawiciela ale teraz pokazało się dużo podróbek z Chin a cena w Amway polska jest straszna
albercik Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie moge znalezc mojego poprzedniego postu wiec wkleje zdjecie w nowym. A wiec mam na fotelu porzadna plame go gume do żucia. Ma ktos pomysl czym to wyeliminować? [ Komentarz dodany przez: rychu: 16 Kwiecień 2012, 16:12 ] Oczywiście tak ciężko użyć funkcji szukaj, najlepiej założyć nowy temat! Wielkie uklony dla ciebie rychu , ze czuwasz niczym zomo w stanie wojennym...
Marian_K Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Spróbuj delikatnie zmywaczem do paznokci. U mnie (trochę mniejsza plama była) wyszło idealnie. Pozdrawiam!
lukwawa Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Usuwałem gumę ze skórzanej tapicerki ValetPro Tar&Glue Removerem a później to miejsce doczyszczałem Colourlockiem Starkiem. Zapewne po usunięciu samej gumy będziesz musiał przeprać ekstrakcyjnie to miejsce, żeby oddesać wszystko co wsiąknęło w fotel. Ktoś mi kiedyś podpowiadał, że da się to usunąć też zamrażając gumę sprężonym powietrzem uzywanym do czyszczenia np. klawiatur ale nie wiem czy to nie jakaś bajka powielana w "maglu"
jackill Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Z jeansów gumę usuwałem wrzątkiem. Po polaniu wrzątkiem przestaje się lepić i ciągnąć, można ją wtedy szczoteczką usunąć. Patent z zamrażaniem u mnie nie działał.
Marian_K Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 U mnie zamrażanie i wrzątek nie dawały efektu. Zmywacz załatwił sprawę w kilkanaście sekund Pozdrawiam!
osha Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie testowałem na tapicerce samochodowej, ale z dywanu /nie bardzo włochatego/ zeszło parą (myjką parową)
patrizio1985 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Miałem kiedyś przypadek gumy do żucia, wtartej w dywanik, wdeptanej nawet, starej, już czarnej, masakra po prostu. Pomógł mi VP T&G w rozcieńczeniu 1:1 z wodą destylowaną. Spryskałem dwukrotnie i po kilku minutach odkurzaczem ekstrakcyjnym zeszło.
Dark Knight Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Polecam PROCHEM Chewing Gum Remover
stalchem Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Środek sprawdzony przez wielu doświadczonych użytkowników, nie znam przypadku, aby się nie sprawdził, dla zainteresowanych zawsze w naszej ofercie na allegro nick: Stalchem133, przy powołaniu się na to forum, rabat 5% Chewing Gum Remover
Swoop Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Najlepszym sposobem na usunięcie gumy jest jej zamrożenie. Kupujecie choćby zwykły spray dla sportowców albo sprężone powietrze i spiskujecie gumę do zamrożenia. Później spokojnie odrywacie, a resztę delikatnie wyskrobać nożykiem
bielek Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Roztartą gumę usuwam hard spotterem marki tersus użytym zgodnie z instrukcją potem płukanko ekstraktorem i nie ma śladu
Rekomendowane odpowiedzi