marek1997 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Moi drodzy. Mam Kię Optimę z tapicerką, której struktura składa się z siatki pod którą jest kolejna warstwa materiału. Martwię się, że przy użyciu mocnych szczotek mogę zniszczyć materiał. Chcę użyć płynu do prania tapicerki od tenzi, odkurzacz piorący. Czyszczenie przy pomocy miękkiej szczotki z Rossmana. Szczotka jest z miękkiego naturalnego włosia. Problem w tym, że po poprzednim właścicielu materiał jest strasznie brudny, w niektórych miejscach nawet świecący. Jakieś rady albo pomysły jak mógłbym się to zabrać. Na jutro postaram się zrobić nowe fotki pokazujące jak dokładnie wyglądają zabrudzenia.
Moderator Streat Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2023 W dniu 23.04.2023 o 20:32, marek1997 napisał(a): Chcę użyć płynu do prania tapicerki od tenzi, odkurzacz piorący. Czyszczenie przy pomocy miękkiej szczotki dokladnie tak jak napisałeś, spryskaj obficie cały element prespreyem, daj temu chwile poleżeć wyszczotkuj i zbierz brud odkurzaczem, jak dalej bedzie brudny to powtórz czynność Ogolnie tam gdzie masz swiecący materiał zrobiłbym tak że spryskał obficie, wyszczotkował, z 2 razy odciagnał brud i na nowo spryskał i wyszczotkował bo z doświadczenia wiem ze taki brud musi mocno zmieknąć aby dało sie go odciagnąć
Rekomendowane odpowiedzi