MisiekK Posted April 12 Report Share Posted April 12 Cześć, Mam jeden problem wynikający z zabiedbania, który niestety prześladuje mnie od dość dawna. Ze dwa lata temu nałożyłem sobie O2 Can Coat na samochód, ale nie zabezpieczyłem odpowiednio szyb. Niestety krople poleciały na szybę przednią i tak już zostały. Są idealnie na wysokości oczu kierowcy. Z lakieru już dawno zeszło a na szybie zostały Próbowałem to zlikwidować przy pomocy: 1) Ipa 2) apc 3) orlenowskiego plynu do desynfekcji z czasów Covid 4) rozcienczalnika (znalazłem w garażu) - nic z tego nie pomogło. Jakieś inne pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
analyzator Posted April 12 Report Share Posted April 12 Sprawdź żyletką. Masz jakias pastę polerska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisiekK Posted April 12 Author Report Share Posted April 12 Mam jakieś menzerny. Mają kilka lat, ale powinny działać. Jak nie to się kupi. Nie ukrywam, że żyletki się trochę boję. Chociaż w zeszłym roku usuwałem żyletką jakiś przyklejony poliester z szyby kominkowej i obyło się bez rys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
analyzator Posted April 12 Report Share Posted April 12 @MisiekK szybę dobrze umyj wcześniej i ew wyglinkuj jak jest szorstko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlimaxss Posted April 17 Report Share Posted April 17 @MisiekK a masz jakiś twardszy pad. Spróbuj z tymi pastami a jak nie to jakiś cleaner do szyb np Pro stuff Kiro Bin. I spróbuj tym. Oczywiście wiadomo że najpierw umyj dokładnie szybę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts