Moderator Streat Opublikowano 7 Marca 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 Cześć wszystkim, jako że dostałem na testy produkt marki @ZviZZer to postanowiłem zrobić małe porównanie 4 AIO i jednej pasty cuttingowej tak aby pokazać jakie są różnice. Maska testowa przygotowana: Maszyna Flex PXE żółty pad NAT i od lewej - Zvizzer ONE - ADBL AIO HARD - ADBL AIO SOFT - Menzerna 3IN1 - Ewocar Heavy Cut Na początek sprawdźmy siłę ciecia, bieg numer 4, na wszystkich padach starałem sie dać podobną ilość pasty i czas pracy okolo 1min.Zvizzer ONE ADBL AIO HARD ADBL AIO SOFT Menzerna 3in1 Ewocar Heavy Cut Pasty dotarte nie odtłuszczone: Zvizzer ONEADBL AIO HARDADBL AIO SOFTMenzerna 3in1Ewocar Heavy Cut Zvizzer pokazał pazur, wiec pora zrobić cały obszar roboczy i zobaczymy jakie beda efekty: Zvizzer ONEADBL AIO HARDADBL AIO SOFT Menzerna 3in1Ewocar Heavy Cut Pora na odłuszczenie: Zvizer ONEADBL AIO HARDADBL AIO SOFT Menzerna 3in1Ewocar Heavy Cut Podsumowując:Zvizzer ONE - Bardzo miło mnie ta pasta zaskoczyła. Uzyskała najlepszy efekt spośród wszystkich past i to nawet po odłuszczeniu. Bardzo szybko się wypracowuję, dość sucha, dotarcie to czysta formalność i w moim odczuciu jest najbardziej śliska spośród wszystkich testowanych. A kolejnym atutem jej jest ze po odtłuszczeniu nie wyszło dużo bałaganu co w przypadku pozostałych past pokazało ilość wypełniaczy. ADBL AIO HARD - Chyba najtłuściejsza ze wszystkich past, można nią bardzo długo pracować, jednak efekt końcowy był gorszy niż w przypadku Zvizera, dobra siła tnąca, dotarcie pasty dużo gorsze niż w przypadku Zvizzera a w dodatku po odłuszczeniu wyszło sporo bałaganu.ADBL AIO SOFT - Pasta bardzo fajnie się wypracowuje, proste docieranie i efekt na egzemplarzu testowy zadowalający, zdecydowanie ta pasta nada się na miękkich lakierach, Dużo mniejsza siła tnąca niż w przypadku Zvizzera. Menzerna 3in1 - Klasyk gatunku, pasta tłusta jednak bardzo dobrze sie wypracowuje, docieranie na akceptowalnym poziomie, siła tnąca wypośrodkowana. Ewocar Heavy Cut - Pasta tnąca, bardzo dobrze sie wypracowuje, bardzo dobra siła tnaca i bezproblemowe docieranie, efekt wizualny duzo gorszy niz w przypadku Zvizera ale to normalne w końcu to pasta mocno tnąca. Podsumowując w mojej ocenie najlepiej wypadła pasta Zvizzera, bardzo szybko się wypracowała do tego najlepszy efekt końcowy a przy tym docieranie oraz śliskość na najwyższym poziomie. Siłę tnącą tej pasty porównałbym do past Cuttingowych ponieważ tuż za Zvizzerem pod względem cięcia uplasował sie Ewocar Heavy Cut która jest typowo pasta cuttingową, na trzecim miejscu uplasowałbym ADBL AIO HARD, na czwartym Menzerna 3in1 a na piątym ADBL AIO SOFT. 13 3
keza Opublikowano 7 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2023 @Streat bardzo fajny test, przeprowadzony w bardzo jasny i czytelny sposób. Czytając Twoje podsumowanie zgadzam się całkowicie z Tobą. Pracowałem na Zvizzer ONE i też zrobiła na mnie pozytywne wrażenie. Cięcie na bardzo dużym poziomie a śliskość po zakończeniu jest bardzo dobra. Produkt wart posiadania w arsenale 1
zeea Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2023 Bardzo dobrze pokazane możliwości wszystkich past. A jak byś miał porównać tego Zvizzera do ENIGMY?
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 8 Marca 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2023 @Streat Dzięki za przeprowadzenie rzetelnego testu! 1
Moderator Streat Opublikowano 8 Marca 2023 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2023 @zeea nie mam tej pasty niestety... Więc ciężko będzie porównać @ZviZZer dziękuję myślę że tutaj najlepiej widać jak działa pasta One i widać że potrafi sporo wyciąć 1
grechut Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2023 Dobra robota. Jak robię korektę to używam tylko padów zvizzera. Czas chyba spróbować co potrafią w połączniu z ich pastą 1
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 9 Marca 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2023 @Streat Tak, bardzo fajnie, że w zestawieniu znalazła się również pasta cuttingowa dla porównania. @grechut ONE Polish i MC3000 to nasze najbardziej popularne pasty, więc warto od nich zacząć
Rekomendowane odpowiedzi