Jump to content

Przesiadka z YATO DA 15mm.

Recommended Posts

Cześć i czołem 🙂

Jako, że wiosna za pasem to czas na małe zmiany, a mianowicie: planuję przesiadkę z obecnej Yato DA15 na coś "lepszego" również o skoku 15mm. Nie to, że mi YATO nie odpowiada ale jak każdy duży dzieciak, raz na jakiś czas chciałoby się czegoś nowego, jakąś nową zabawkę. Czy jest coś godnego/ciekawego do polecenia w dobrym stosunku cena/jakość? Bardziej bym szedł w nową lub "prawie" nową. 

Zapraszam do dyskusji 🙂 

@t.sienkiewicz91  no właśnie tyle tego jest , że mam 6 maszyn 🤣

Jezeli masz DA15 to wymień na 21 , ewentualnie zostaw 15 i kup dużą rotację. Np HDR 500 z padem waflowym prowadzi się totalnie bezproblemowo. 

• Dziękuję 1

Nie wiem jak Yato sie sprawuje ale przesiadka z Hamrona na HDC15 okazała się na duży plus. Maszyna cichsza i lepiej się prowadzi. Hdx8 mi w ogóle nie podpasowała, jest skuteczna ale prowadzenie raczej malo przyjemne - niedługo poleci na giełdę. Może spróbuje jeszcze z planeta flexa. Rotacja jak najbardziej przydatna w arsenale. 

Prawdopodobnie przez Twoje ręce będzie musiało przejść pare maszyn żeby znaleźć swój ulubiony zestaw. 

• Dziękuję 1

@AudiBlask jestem po zabawie z małą rotacją krauss R3 i już wiem czego chcę 😁 

Na obecną chwilę must have to duża rotejszyn 😁😁 Bałem się tych rotacji jak diabeł święconej wody a to naprawdę fajna i przyjemna sprawa a w dodatku jak pracę przyśpiesza 💪

• Lubię to 1

Jak chcesz grubo to idź we flexa,ja się zakochałem w tych czerwonych kablach które się nie skręcają;P ale jak mówisz o rotacji to krauss p7 ,tak jak już Ci mówiłem mam go x lat i nigdy mnie nie zawiódł a i nawet szczotek nie zmieniałem,ma progresywny przycisk start , wygodną regulację obrotów ,wagowo też całkiem spoko, plus do tego elastyczna przedłużka z chin w stylu evoxa  flexit i masz maszynę do wszystkiego:)

• Dziękuję 1

Ciężko mi powiedzieć,ale pożyczałem kumplowi który na co dzień działa starą Makita,on korzystał z heckmanna,z evoxy 400 i z mojego kraussa. I zadzwonił do mnie że zamówił p7 bo tym mu się najlepiej pracowało,i była najcichsza 

A nie masz w okolicy jakiegoś dużego sklepu z farbami/lakierami do aut? Może mają jakieś maszyny na stanie,inaczej jak coś weźmiesz w rękę i sam sprawdzisz jak pracuje,jak jest wyważona itp. Bo gusta są różne i to Tobie ma pasować i Ciebie cieszyć:)

• Okay 1

14 godzin temu, t.sienkiewicz91 napisał(a):

@jelinski17 a jak Heckmann P7 ma się do Kraussa P7? Wiesz może? Jak dla mnie to bliźniaki a różnica w cenie spora 😁

a myslisz , ze w srodku maja to samo? za taką cene