Dystrybutor Cleantle Opublikowano 13 Października 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2023 @kubik raczej ciężko jest wyciagac wnioski po 1 aucie że produkt jest przekombinowany. Na tysiące litrów sprzedanych i zużytych przez studia i entuzjastów nie mieliśmy żadnego zgłoszenia na temat takich akcji. Z chemicznego pkt widzenia nie ma takiej możliwości żeby dimer nie ruszał tego samego elementu a TFR tak Nie chce też tu wchodzić w polemikę. Używałeś dimera cały czas i nagle po 1 użyciu tfr widzisz tendencje do blaknięcia i nagły postep w utlenianiu się kloszy na kloszach jest warstwa ochrona która mogles zabić właśnie od używania dimera.
kubik Opublikowano 13 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2023 Jasna sprawa zgłosiłem swoje uwagi , skończyłem używać po 2autach , z obawy o resztę floty . 1
luk45z Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Kupiłem litra na spróbowanie wiosną i tak produkt leżał i czekał na zimniejsze dni Użyłem z raz latem, ale przy myciu na zewnątrz zbyt szybko mi zaczął zasychać, odstawiłem go. Ostatnio do niego wróciłem, potestowałem stężenia. W moim przypadku przy zabezpieczeniach które mam aktualnie położone 1:20 wystarcza, by zbić większość brudu przed myciem ręcznym. Jednak jakiś tam film zostaje. No ale od usunięcia resztek filmu jest mycie ręczne prawda? No chyba, że trendy i lenistwo spowodowały, że oczekujemy całkowitego domycia auta po samym pre-washu Przy szybkim odświeżeniu auta tj. podjazd na bezdotyk, szybki oprysk, odczekanie, spłukanie ostatnim programem i szybki odjazd by zdmuchnąć większość wody z auta zacząłem robić 1:10. Moim wyznacznikiem dobrego domycia bezdotykowego jest brak szarego śladu na szybie czołowej, tam gdzie wycieraczki nie sięgają Po przejechaniu się gdy woda zjechała żadnego śladu nie było, szyba jak po umyciu ręcznie płynem, NW też była doskonale odetkana w tym obszarze. Czy jest mniej ekonomicznie lejąc 200ml oprysku na 2l wody w porównaniu do TFRów które duszą i myją równie dobrze przy stężeniach 80/2L? Pewnie, że jest. Ale czy warto wyceniać w złotówkach bezpieczeństwo plastików, chromów itd? Właśnie znalazłem dobrą promkę, zamówiłem 5L, a jak się zima skończy to zrobię 1:10 w butelce i będę miał mocny, ekonomiczny i bezpieczny środek do mycia felg i bieżącego opon. 4
luk45z Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 Pożyczyłem dziś na chwilę dobrego pacjenta, aż się prosiło by przy okazji przetestować TFR 1:10 Auto niezabezpieczone praktycznie niczym (dogorywający spray wax kładziony dawno temu, chyba latem), stan wizualny auta tragiczny, pod brudem wszędzie bardzo liczne waterspoty: Maska: Szyba przednia - szary ślad brudu tam gdzie wycieraczka nie sięga Szyba tylna - agonia Tylna klapa Po opryskaniu, pozostawieniu na chwilę i spłukaniu wodą demi wyłącznie bezdotykowo: Tutaj ewidentnie widać, że nie dojechałem do dołu listew, pewnie schylać się nie chciało Z drugiej strony domycie listew jak najbardziej OK Szyba tylna - z daleka wydaje się czysta Z bliska widać jakieś tam resztki filmu drogowego i waterspoty (widoczne również na klapie pod szybą) Szyba przednia w miejscu gdzie nie dociera wycieraczka - mój ultimate test domywania. Zostały wyłacznie waterspoty Najgorsze miejsce w tym samochodzie - plastik tuż za tylnym kołem. Wszystko tam chlapie i jest mocno siwo już po krótkiej jeździe Podsumowując - myje bezdotykowo Po tym prewashu można spokojnie przechodzić do bezpiecznego mycia ręcznego takiego gruza. Trzeba tylko pamiętać, aby miejsce przy miejscu płukać lancą by skutecznie odrywać zmiękczony brud. W paru miejscach prawdopodobnie nie dojechałem równo i zostały paski brudu jak np przy progach na jednym ze zdjęć. No i oczywiście zostały waterspoty, ale przecież nie spodziewamy się że zasadowy oprysk ściągnie je bezdotykowo 4
gprzesniak Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 @Cleantle Dzień dobry, Proszę o informację czy Państwa TFR jest w 100% bezpieczny dla folii PPF?
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 @gprzesniak tak 1
gprzesniak Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 @luk45z Fajny kolor Toyotki.
menior Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca @Cleantle znajomy pyta czy moze uzyc waszego TFR do mycia motorow gdzie jest wiele delikatnych elementow np.aluminiowych ? Czy jest calkiem bezpieczny na takich elementach?
Rekomendowane odpowiedzi