Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@makazkinn Ciężko mi ocenić trwałość, ocenię natomiast przyjemność z aplikacji na czarnym lakierze - w formie nierozcieńczonej użyłem tylko raz, strasznie się mazał nie szło tego dotrzeć bo ciągle tańczyły hologramy.
Ale  za to w rozcieńczeniu, np 1:3 czy nawet 1:5 - bajka - przy tych rozcieńczeniach nie widzę jakiejś różnicy w kroplach czy połysku w stosunku do wersji nierozcieńczonej. Do tego dodać jeszcze troszkę ECH2O i powstaje naprawdę przyjemny w aplikacji QDek, pozostawiający po sobie kropelki, połysk, przyciemnienie i śliskość.

Na czarnym lakierze całkiem fajnie maskuje też mikroryski czy hologramy. 

Opublikowano

Czy ktoś testował realna trwałość 🤔 Swoja droga dlaczego wielu określa go jako QD skoro sam producent określa go jako Ceramic spray coat czyli bardziej jako samodzielne zabezpieczenie typu Quick Wax 

• Moderator
Opublikowano
24 minuty temu, menior napisał(a):

Czy ktoś testował realna trwałość 🤔 Swoja droga dlaczego wielu określa go jako QD skoro sam producent określa go jako Ceramic spray coat czyli bardziej jako samodzielne zabezpieczenie typu Quick Wax 

• Lubię to 1
Opublikowano

@Domel 8 miesięcy wydaje mi sie trochę "kosmicznym" wynikiem🤔u mnie przy pierwszym podejściu leżał tak do 2 miesięcy,przy kolejnym położony obok wosku od Softa(water block) po 2 miesiącach siada,dalem mu kolejna szanse na masce gdzie przygotowanie było perfekcyjne i zobaczymy 😉 2/3 miesiące w trudnych warunkach użytkowania i tak uwazam za bardzo satysfakcjonujacy wynik dla produktu typu Quick Wax 

Opublikowano

@ral6014 nie wyciagam wniosków po tylko dolnych partiach drzwi bo tam w pewnych warunkach wszystko siada co nie jest powłoką (podobnie jak klapa) co do reszty auta po 2 miesiącach w warunkach zimowych i pokonaniu na trasie ok 4 tys.km Water Block o dziwo trzyma sie bardzo dobrze(producent jest skromny deklarując do 3 miesiecy) natomiast Sapphire juz siada choć jakieś oznaki zycia jeszcze daje co tez jest pewnym zaskoczeniem