Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

Cześć @ZviZZer and @MOTOGO 🙂 Pozwoliłem sobie na założenie tematu bo takowego nie widzę 🙂

obraz.png.68e09a238a225dc197cefde4116140c4.png

Cytat

Instrukcja aplikacji:

• Odpowiednio przygotuj powierzchnię lakieru - oczyść, przeprowadź korektę i odtłuść.
  • Zadbaj o odpowiednie warunki otoczenia, nie aplikuj powłoki w słońcu i na rozgrzane powierzchnie.
  • Na aplikator do powłok ze ściereczką suede nałóż 12-18 kropel produktu.
  • Zaaplikuj produkt ruchami krzyżowymi na powierzchni mniej więcej 60 x 60cm. W sprzyjających warunkach i jeśli masz odpowiednie doświadczenie, możesz zwiększyć obszar roboczy.
  • Po 1-3 minut dotrzyj za pomocą mikrofibry. Po dotarciu powłoki, warto jeszcze raz przetrzeć element przy użyciu drugiej, czystej mikrofibry.
  • W celu przedłużenia trwałości po upływie 25-40 minut zaaplikuj drugą warstwę w taki sam sposób.
  • Po aplikacji pozostaw samochód w garażu, najlepiej na 24h. 

Wskazówki:

• W trakcie pracy zmieniaj mikrofibry oraz ściereczki suede na świeże. Gdy nasiąkną powłoką, mogą pozostawiać smugi i rysować lakier.
  • Do dotarcia powłoki najlepiej sprawdzą się mikrofibry bezszwowe o niezbyt dużej gramaturze i krótkim włosiu.
  • Używaj latarki inspekcyjnej i sprawdź, czy powłoka została odpowiednio dotarta w różnym oświetleniu.
  • Pojemność 50ml powinna wystarczyć na zabezpieczenie 2-3 samochodów w dwóch warstwach.
  • Powłokę przechowuj w temperaturze 10-25 stopni i po otwarciu zużyj w przeciągu 6 miesięcy.

Po aplikacji:

• Przez pierwszy tydzień od aplikacji nie myj samochodu. To czas, kiedy powłoka jeszcze się utwardza.
  • Po tym czasie, regularnie myj samochód ręcznie dobrej jakości chemią.
  • Do bieżącej pielęgnacji możesz używać Spray Coat lub Graphene Spray Coat.
  • Minimum raz w roku przeprowadź serwis powłoki. Dokładnie oczyść lakier i zrób dekontaminację. W zależności od stanu lakieru możesz po tym zabiegu zaaplikować Spray Coat/Graphene Spray Coat lub przeprowadzić szybki finisz pastą FC2000 i nałożyć jedną warstwę powłoki.

Pojemność: 100ml
Do zamówienia otrzymasz gratis naklejkę #DETAILING OBSESSED w losowym kolorze!

Kto ma doświadczenia z tą powłoką? Zadowoleni z efektu?

Jeszcze jakieś inne porady i rady czy instrukcja powyższa wystarczy? 🙂

• Dystrybutor
Posted

@Domel Ostatnio uaktualnialiśmy instrukcję, więc są tam wszystkie potrzebne informacje 🙂 Możemy jedynie dodać, że przy większej wprawie w aplikacji powłok można spokojnie zwiększyć obszar roboczy, bo powłoka jest bardzo łatwa w aplikacji. Jednak najpierw sugerujemy sprawdzenie docierania na mniejszej powierzchni.

• Lubię to 1
  • 10 months later...
  • 1 month later...
  • Moderator
Posted
W dniu 3.11.2023 o 15:47, saszek5 napisał(a):

Czy ktoś już ma doświadczenie czy nadal cisza ?

Ja mam. Leży na aucie już października:

Tu wrażenia:

Zrobione 5000 KM od października 2022

Generalnie dla mnie, na moim aucie, w moich warunkach - powłoka rewelacyjnie się spisuje.

To co zauważyłem u mnie to świetne domywanie. Często wystarczy spłukanie na bezdotyku piany i jazda. Brud się nie klei 🙂

Małe przyciąganie kurzu. Śliskość pod palcem przeciętna (ale nie jest to dla mnie wyznacznikiem niczego).

Piana która ma konsystencję wodnistą to nie lepi się lakieru: https://streamable.com/2q21dr

Hydro, zrzut: poezja https://streamable.com/na8c2c

Nakładam ją na dniach na felgi.

Moja opinia na tym aucie - MK1 - 5,5/6 🙂

18 minut temu, ZviZZer napisał(a):

Mamy sporo klientów aplikujących tę powłokę, ale widocznie nikt się tutaj nie udziela na forum.

Eno bez jaj wypowiadałem się o niej już wiele razy, tu czy na insta 😉

Fotki:

Spoiler

2023-10-10-16-50-47.jpg

2023-10-10-16-50-57.jpg

2023-10-13-14-54-26.jpg

2023-10-20-08-52-35.jpg

2023-11-01-09-09-49.jpg

2023-11-01-09-43-12.jpg

• Lubię to 1
  • Super 1
  • Dystrybutor
Posted
W dniu 6.11.2023 o 09:19, Domel napisał(a):

Eno bez jaj wypowiadałem się o niej już wiele razy, tu czy na insta 😉

Wyobraź sobie, że ciężko spamiętać, kto, jaki produkt testował/używał 🫣  A nasz research okazał się zbyt szybki i mało dokładny.

• 7 months later...
  • Dystrybutor
Posted

Powłoki Paint Ceramic Coat oraz Graphene Ceramic Coat dostępne teraz w eleganckich zestawach z aplikatorem, ściereczkami suede i instrukcją aplikacji.

4(4).jpg.0335d523f7d2819b26825d40ac998b66.jpg

• Lubię to 2
Posted

Widać progres, zmiana opakowania , wygląda to lepiej ale dalej widać że uderzanie do amatorów....

Minusy :

- dalej czarna butelka nie widać zawartości 

- 50 ml dla amatora to za dużo na 1 auto 

- brak kart gwarancyjnych czy serwisowych, a to ogromny minus.

Że taka ogromna firma, z takim ogromnym bagażem doświadczeń takie błędy popełnia....a produkt rewelacyjny 

• Dystrybutor
Posted

@marcineke  Nie jest to zależne od nas, my jesteśmy tylko dystrybutorem. Zgłaszaliśmy prośby do producenta o stworzenie certyfikatów i wlepek. Produkt jest skierowany bardziej do klientów profesjonalnych, stąd pojemność oraz niezwykła wydajność (50ml to 3 średniej wielkości samochody zabezpieczone w dwóch warstwach).