Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy spotkaliście się już podobnym problemem? Głównie przy używaniu wosków DJ na ciemnych, zwłaszcza czarnych lakierach po nałożeniu i spolerowaniu wosku można czasami dostrzec efekt hologramu, spowodowany właśnie zbyt grubym nałożeniem lub też niewłaściwym spolerowaniem. Co radzicie drodzy forumowicze, aby ten problem całkowicie wyeliminować? Rozumiem, że w gorętsze dni, jakie ostatnio nas nawiedziły wosk należy zostawić na krótszy czas, w chłodniejsze zaś na dłużej, tak? :o

Posted

Rozumiem, że najlepiej nakładać aplikatorem Megsa. Nakładać i polerować ruchami okrężnymi czy prostymi? Dodam, że lakier jest bardzo miękki, w dodatku czarny.

Posted

Może być Megsa, ważne żeby był piankowy. Ja osobiście zakupiłem od DJ aplikator Finger Mitt i również sprawdza się świetnie, nawet lepiej niż zwykłe piankowe kółka. Co do efektu o który pytasz to kuflik ma rację - prawdopodobnie za grubo wosku dałeś. Ja ostatnio jadę tylko na DJ BV i za pierwszym razem też w kilku miejscach tak miałem. Z czasem dojdziesz do wprawy :)

Do polerowania Eurow Shag albo też mf od DJ - Fantastic Fur - mam wrażenie, że lepiej mi się nią poleruje niż Shag, tyle że jest droższa.