Administrator Evo Opublikowano 5 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Ostatnio też pytałem raste o obklejanie, to powiedział że generalnie nie obklejają.
spons Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nie rozumiem tylko jednego, jak w przypadku tej wnęki z zapalniczką u Marco. Nie ma chyba opcji żeby folia się nie 'gniotła' przy takich wnękach (jak w monopolowym gdy sprzedawczyni zawija butelkę w papier i zagina ten papier przy denku butelki- o to zaginanie właśnie chodzi). Rozumiem że nadmiary tu i tam się po prostu wycina, ale co w przypadku gdy załóżmy w konsoli mamy np. wnękę a'la rur(k)a? Okleja się ją innym kawałkiem folii? Przecież będzie widać granice folii... W przypadku wnek folia musi sie dodatkowo rozciagnac zeby pokryc wieksza powierzchnie wiec o nadmiarze nie ma mowy, najgorsze sa zderzaki gdzie trzeba okleic np. 3 plaszczyzny jednym kawalkiem, ale i w tych przypadkach da sie ten nadmiar zgubic. Z rurka nie bardzo rozumiem
Marco Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Z przykrością ale muszę potwierdzić ze chyba takiej folii jeszcze nie wymyślono co by się nie odklejała...Oczywiście na bardzo wymyślnych i skomplikowanych kształtach. O ile jeszcze na wszelkich wypukłościach nie ma problemu to już na wklęsłościach możemy mieć pewność ze odejdzie. Mi poodłaziła na konsoli w tych miejscach,gdzie była mocno ponaciągana -silą rzeczy nie mogla się utrzymać.
spons Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Marco, jak zgubisz pamiec folii to nie odejdzie, nie ma szans, nawet jak bedziesz ja chcial odkleic to bedziesz mial problem.
Marco Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Grzałem ja w tym miejscu tak ze właściwie zniknął wzór. Na pewno nie odkleja się z tego powodu ze nie jest ukształtowana pod profil elementu. Moim zdaniem są to zbyt małe ,a jednocześnie bardzo "ostre" zawijasy i stad ten problem...
kar01 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 O, chodzi mi właśnie o coś takiego jak przy zapalniczce- w przekroju poprzecznym będzie coś na kształt litery Z, ale jakby z 4 stron.... Nie potrafię precyzyjnie wyjaśnić, ale czy dobrze zrozumiałem, że ta folia jest rozciągliwa? Tzn np kawałkiem 10x10cm moge w rzeczywistości okleić trochę więcej? Chodzi mi dokładnie czy się da w miarę estetycznie (najlepiej jednym kawałkiem) okleić tymi foliami takie elementy jak tu: http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_438/car_photo_219073_25.jpg Oczywiście z wnękami tych 'dziur' aż do szybek tych wskaźników (na foto są czarne).
Marco Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zapomni. Ale przecież to co jest srebrne da się okleić oddzielnie i te tuby oddzielnie. Wiec po co się męczyć i kleić całość.
spons Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 Grzałem ja w tym miejscu tak ze właściwie zniknął wzór. Na pewno nie odkleja się z tego powodu ze nie jest ukształtowana pod profil elementu. Moim zdaniem są to zbyt małe ,a jednocześnie bardzo "ostre" zawijasy i stad ten problem... Folia carbon ma klej kanalikowy a ten troche mniej sie trzyma w przetloczeniach, z pomoca moglby tu przyjsc w/w primer, ale i tak dziwi mnie fakt ze wstaje na tak malej powierzchi. Moze za slabo odtlusciles w zakamarkach? Chociaz skoro zniknal wzor znaczy ze folia byla juz sporo przeciagnieta, pewnie klej nie wyrobil O, chodzi mi właśnie o coś takiego jak przy zapalniczce- w przekroju poprzecznym będzie coś na kształt litery Z, ale jakby z 4 stron.... Nie potrafię precyzyjnie wyjaśnić, ale czy dobrze zrozumiałem, że ta folia jest rozciągliwa? Tzn np kawałkiem 10x10cm moge w rzeczywistości okleić trochę więcej?Chodzi mi dokładnie czy się da w miarę estetycznie (najlepiej jednym kawałkiem) okleić tymi foliami takie elementy jak tu: http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_438/car_photo_219073_25.jpg Oczywiście z wnękami tych 'dziur' aż do szybek tych wskaźników (na foto są czarne). Folia jest rozciagliwa, acz kolwiek jak pisalem wyzej, klej kanalikowy slabo sie sprawdza przy naciaganiu, dodatkowo folia carbon jest cholernie gruba co nie ulatwia pracy, wkleic ja w te wneki ktore pokazales jest raczej nie mozliwe z jednego kawalka, za malo materialu do naciagniecia, ale mozna najpierw wykleic wneki (carbon da sie zlozyc tak ze nie widac laczenia tylko sporo z tym roboty) a potem lekko naciagnac folie na folie, w efekcie gubi sie laczenia.
uri90 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2011 Marco, Do tej pory nic mi się nie odkleja i znajomi też się nie skarżą. obawiałem się lusterek bo myślałem że słońce nagrzeje folię i zacznie odłazić, ale kilka miesięcy póki co nie robi na niej wrażenia. niestety nie wiem co ci odpowiedzieć... I jak tam Kolego się ta folia dalej trzyma? Kolega z innego forum, który się tym parał, dał sobie spokój, bo folia odłazi. wiem nawet o jakim koledze mówisz u mnie wszystko się trzyma, on twierdził ze da się okleić "wszystko", a niestety tak nie jest, jeśli coś ma duże zagłębienia, albo nie ma jak zrobić "zakładki" (która może od wewnątrz wygląda ciut nieestetycznie, ale zapewnia, ze nie bedzie nic odłaziło) to poprostu należy sobie darować oklejanie - ja swojej konsoli nie oklejałem, bo wiem że w zagłębieniach odłazi, więc po co powtarzać błędy innych. póki co na tych elementach, które oklejałem wszystko się trzyma, u mnie i moich znajomych wszystko gra. pozdrawiam
Borek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 To może wstawie swoją wyklejankę z wczoraj Efekt jest bardzo dobry, ale zajeło mi to dobre 3h. To co uri90, pisze to fakt, tak do konca wszystkiego okelic się nie da. Widac to u mnie na dole nad popielniczką-jest docięte na równo zamiast na siłe to rozciągac do wewnątrz i ryzykować jakieś fałdki
Administrator Evo Opublikowano 16 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Borek, czy ta folia jest błyszcząca ?
Marco Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Borek, musze przyznac ze Poloweczka prezentuje sie znakomicie. Duzo uroku dodal ten carbon. Ladnie obszyta kierownica,czysciutko pachnaco. Super. Jeszcze jakas ladna galeczke
maestro00 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Borek, Jak mogłeś nie porobić fotek z przebiegu prac Wyszło oczywiście super.
spons Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Bardzo ladnie wyszlo, choc ja dalej twierdze ze sie da i nic nie trzeba na sile naciagac Miales tam dosc sporo materialu zeby ladnie wykleic wneke.
Borek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 kanaru 3M di-noc carbon w całości się to nazywa Marco, dzięki, a gałeczka też jest nówka sztuka skórkowana od Fabii I o taka: http://img151.imageshack.us/i/img0817wu.jpg/ Jak mogłeś nie porobić fotek z przebiegu prac cięzko na zdjęciach to udokumentować, musiałbym film nakręcić. Uważam, że każdy choć troche ogarnięty manualnie to zrobi, potrzebne jest jednak mocne źródło ciepła-nie każda suszarka wystarczy, opalarka bardziej wskazana choć trzeba uważać bo jak się przesadzi to znika cały wzorek
Marco Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 trzeba uważać bo jak się przesadzi to znika cały wzorekDokładnie,po prostu folia tak się nagrzeje ze wzór się wygładza.gałeczka też jest nówka sztuka skórkowana od Fabii IKurde shit,faktycznie przeoczyłem... myślałem na pierwszy rzut oka ze ona po prostu taka wyślizgana i się świeci a to chromik Nie no jest perfekt Oczywiście dywaniki tez masz ładne?
dzinkins Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 a ja dziś coś takiego zbroiłem [ Dodano: 24 Styczeń 2011, 20:47 ] nie weszło http://img225.imageshack.us/i/img1711q.jpg/
Baniek Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Jak zrobi się odrobinę cieplej to będę oklejał maskę i może dach w moim golfie. To zrobię foto dokumentację i wrzucę na forum. Ogólnie oklejanie folią to super sprawa i dużo tańsza od lakierowania.
art'ek Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Baniek, ile wyjdzie cie oklejenie maski w golfie
Baniek Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Baniek, ile wyjdzie cie oklejenie maski w golfie Może jutro skoczę się dowiedzieć o ceny folii, bo po nowym roku jeszcze się nie dowiadywałem. Jak będę wiedział to napiszę.
spons Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Carbonem 3m? Sama folia to minimum 200zl, zalezy jak duza jest maska ale chyba nie ma wiecej jak 1.2m2.
Rekomendowane odpowiedzi