Smart454 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 Mam problem z resztkami kleju pozostałymi po ściganiu folii z auta. Folia mat (nie 3M) ma/miała około 10 lat i wrażenia estetyczne były już mocno takie sobie. Zacieki z wody, uszkodzenia od kamieni i wżarty głęboko brud plus utlenienie - nikt się nie podjął ściągnięcia więc sam walczyłem z opalarką i częściowo zostały resztki kleju. Próbowałem jakiś magicznych gąbek, benzyny itd. wszystko z raczej miernym rezultatem Maxie jakieś sprawdzone rozwiązania? Znalazłem tutaj info np o „tar&glue remover” i dysku gumowym ale wolę podpytać. Cała moja wiedza o detailingu zawiera się w info że jest coś takiego jak APC
Rafal9304 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 Klej pozostały po oklejonym aucie ściągałem Kochem Eulex.
Smart454 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Koch Elex faktycznie fajnie ściąga malutkie resztki kleju. Większe powierzchnie chyba muszę jakąś nasączoną szmatką przykryć na kilka minut.
MMCzysci Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 On jest dosyć mocny, także zalecam ostrożność.Wyryte w skale z S20 FE 5G
gordon Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 14 godzin temu, Smart454 napisał: Większe powierzchnie chyba muszę jakąś nasączoną szmatką przykryć na kilka minut. Z tym uważaj, bo zeżre klar.
ZUMAL Opublikowano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 Kup rozcieńczalnik BIROL. Usunąłem nim idealnie paskudne pozostałości kleju po paskach zwietrzałej folii z maski, dachu, bagażnika oraz zderzaków i spoilerów w Citroenie C2. Zainwestuj 8 zł i spróbuj. Używaj rękawiczek. Po zmyciu kleju np. z maski (nic się nie działo) przezornie ją umyłem. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi