DevMike Posted May 7, 2022 Report Posted May 7, 2022 Przygotowuje się do pierwszej w życiu korekty lakieru. Pojazd to VW Passat B8 - kolor szary metallic. Do tej pory robiłem kilka razy na swoim aucie dekontaminacje / woskowanie ale jeszcze nigdy korekty lakieru. Z maszyną DA miałem styczność tylko raz przy cleanerze Soft99. 1) Do korekty zamierzam zastosować pastę Menzerna One Step. Tuba 250ml wystarczy prawda ? 2) Z padów wybrałem Royal Pads - pomarańczowe. Tylko ile ich brać żeby oblecieć całe auto ? 3) Z tego co wyczytałem te Passaty mają twardy lakier i powinno sie leciec po nich futrem ... ale ja się nie znam więc wolę się zapytać czy taką gąbką coś zdziałam. 4) Po korekcie lakiery zamierzam położyć wosk (SuperGloss+ Wax) i teraz pytanie czy po wykonaniu korekty mogę od razu kłaść czy odczekać ?
Rafal9304 Posted May 8, 2022 Report Posted May 8, 2022 1. 250 ml wystraczy ale są lepsze pasty niż Menzerna. 2. Zależy jak będziesz je czyścił w trakcie, wypadałoby chociaż co element przedmuchać sprężonym powietrze. Myślę, że ok. 4 szt. to minimum. 3. Coś zdziałasz, wszystkiego pewnie nie wytniesz, zależy w jakim stanie lakier, jaka maszyna. 4. Po korekcie odtłuścić dobrze lakier, odczekać chwilę, żeby odtłuszczacz odparował i możesz kłaść wosk.
Recommended Posts