Moderator Streat Posted February 23, 2022 Moderator Report Posted February 23, 2022 Dzięki uprzejmości @CarStyle miałem możliwość przetestować 3 Quick Waxy za co bardzo serdecznie dziękuje Tak jak ostatnio test jest ślepy i nie wiem co w której butelce jest a jedynie mogę się domyślać.Quick Wax numer 1. Zapach: Chemiczny z delikatnymi cytrusami Kolor: Biały Poślizg: Średni (jest pomiędzy 3 a 2) Quick Wax numer 2. Zapach: Chemiczny Kolor: Biały Poślizg: Najgorszy (dość tępy) Quick Wax numer 3. Zapach: Słodki cytrusowy bardzo przyjemny Kolor: Kremowy Poślizg: Najwyższy spośród wszystkich testowych Swoją droga fajne sa te butelki 500ml z tymi atomizerami Produkty zaaplikowałem na auto testowe które stało większość czasu pod chmurką. Data aplikacji 22 Listopada 2021. Wszystkie produkty na tym lakierze aplikowały się bezproblemowo, Dotarcie nawet w taka pogodę nie było trudne i wszystkie ładnie odparowały. Na dachu sprawdzimy jak odpychają wodę na płaskich powierzchniach Akurat na następny dzień padał deszcz wiec udało się sprawdzić kropling : Numer 1: Numer 2: Numer 3: Tak jak widać Numer 1 ma najlepsze krople numer 2 tuż za nim a numer 3 totalne ziemniaki Pierwsze mycie 8 Luty 2022 Tak jak widać Numer 2 zachował się najlepiej i przetrwał ten trudny okres, numer 1 jeszcze cos tam starał sie odpychać. Numer 3 ewidentnie umarł i już nawet nie próbował zrzucać wody. Żeby test był kompletny trzeba jeszcze sprawdzić jak kładą sie na czarnym lakierze, do testów maska CRV mojego brata: Numer 1 aplikacja i docieranie poprawne, delikatnie się ciągnął jednak dało sie go dotrzeć bardzo szybko Numer 2 aplikacja ok docieranie no tutaj delikatne mazy pozostawiał i chwile trzeba było popracować fibrą Numer 3 aplikacja jak i docieranie bez najmniejszego problemu, produkt praktycznie sam odparował Podsumowując: Quick Wax służy do szybkiego zabezpieczenia lakieru kiedy nie mam czasu na inne zabezpieczenie. W tym przypadku najlepiej sprawdził się Numer 2 który wytrzymał najdłużej i jako jedyny jeszcze w miarę efektywnie zrzucał wodę. Numer 1 jest tuż za numerem 2 tutaj już była ewidentna tafla jednak dalej coś próbował zrzuć zaś numer 3 okazał się spośród tych trzech QW najsłabszy i już w ogóle nie zrzucał wody. Jeżeli chodzi zaś o aplikacje to najłatwiej i najprzyjemniej ze względu na zapach aplikował sie numer 3. Numer 1 był z kolei drugim co do łatwości i przyjemności aplikacji a najgorzej aplikował się numer 2. Jeżeli chodzi o efekty wizualne to numer 1 delikatne przyciemnienie. Numer 2 dość mocne przyciemnienie a numer 3 szedł w połysk. Jeżeli zaś chodzi o wytypowanie co jest czym to Numer 1- Nie mam pojecia Numer 2- Soft99 Fukupika Numer 3- Detailink Quick Detailer Spray Jeszcze raz dziękuje @CarStyle za podesłanie produktów do testu, zamierzam sie nimi dalej bawić bo każdy z nich ma swoje plusy i minusy 4
Recommended Posts