kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam wszystkich ostatnie prace nad moim sejem : dotarła paczka a w niej zestaw : mycie na dwa wiadra 100x lepsze od gąbki jedziem z tym spłukiwanie ręcznik daje rade wysuszony i gotowy do glinkowania zestaw : daje radę te kropki to wewnątrz uwalony obiektyw po procesie glinkowania zapakować i na półkę kolejny krok to usuwanie zmatowień i drobnych rysek nakładałem mechanicznie kolejny krok : kolejny krok : aplikator jak i wosk rewelacja nałożyłem i pozostawiłem na godzinę w międzyczasie zabrałem się za felgi chyba nie muszę pisać ze ta pasta to rewelacja !! tylko dziwnie pachnie robiłem je ręcznie nie wiem jak by było na krążku bawełnianym tu tez pasta dała rade kolejny etap to opony tył przód koła gotowe wosk można ściągać efekt ? opłacało się 6.5 h walczyć w garażu lustro czekam na słońce dziękuję za uwage jak tylko się pokaże słonce to zrobię jakieś fotki pozdrawiam na dachu są jeszcze ryski ale juz nie wiem czym je usunąć moze ktoś doradzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 1. ile Ty tego DC2 dajesz?! 2. Scratchx na maszynie? bez sensu, ja bym UC wybrał.. no ale za późno:) Ogólnie spoko relacja jak na początki zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 1 nawaliłem tego tyle bo nie wiedziałem że to takie wydajne i w ogóle za jakiś czas będę robić inny samochód to już mniej tego dam 2 właśnie zawaliłem ze nie kupiłem UC ale znowu słyszałem ze do rysek scratch jest leszy nie używałem jeszcze UC więc nie mogę powiedzieć co jest lepsze może ktoś się wypowie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Sejo jak zawsze bardzo zadbane i dopieszczane w każdym szczególe, czesto widuje na różnych zlotach i imprezach odbywających się na śląsku. Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 dzięki teraz przez miesiąc nigdzie nie jadę muszę pozmieniać kilka rzeczy i jeszcze bardziej ten lakier doprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelszakal Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Ladnie wyszlo Widzialem twoje zdjecia na innym Forum M. Jakiej polerki uzyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 kiedyś kupiłem polerkę eurotec czy jakoś tak tanio bo 140 zł dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jama89 Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 fajnie wyszło, twój sej nie był kiedy w operacji tunning? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 W ogóle wszystkiego za dużo dajesz...i pasty i politury i tym bardziej wosku. Ile czasu ten wosk leżał na aucie do czasu spolerowania? Generalnie ta gruba gąbka polerska i ogromne ilości pasty zajeżdżają amatorka...no może raczej tanim lakiernikiem... ale przecież nie od razu Rzym zbudowano I jeszcze jedno-czemu na Boga to ładniutkie auto totalnie szpecą te białe dodatki na zewnątrz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelszakal Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 W ogóle wszystkiego za dużo dajesz...i pasty i politury i tym bardziej wosku. Ile czasu ten wosk leżał na aucie do czasu spolerowania? Generalnie ta gruba gąbka polerska i ogromne ilości pasty zajeżdżają amatorka...no może raczej tanim lakiernikiem... ale przecież nie od razu Rzym zbudowano I jeszcze jedno-czemu na Boga to ładniutkie auto totalnie szpecą te białe dodatki na zewnątrz??? Najwazniejsze, zeby nie obrazac sie na komentarze kolegow bo nie chodzi o to, zeby komus wytykac bledy, a chodzi o szczera pomoc Co do ilosci to przesadnie duzo dales ja zazwyczaj dwie kropki srednicy 10mm daje na aplikator i to w zupelnosci wystarcza. Zwlaszcza, ze srodki nie naleza do najtanszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rubio Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Tak naprawdę po myciu szamponem nie musiałeś go wycierać i wtedy pewnie mniej QD by Ci poszło Poza tym Sej prezentuje się naprawdę fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 W ogóle wszystkiego za dużo dajesz...i pasty i politury i tym bardziej wosku. Ile czasu ten wosk leżał na aucie do czasu spolerowania? Generalnie ta gruba gąbka polerska i ogromne ilości pasty zajeżdżają amatorka...no może raczej tanim lakiernikiem... ale przecież nie od razu Rzym zbudowano I jeszcze jedno-czemu na Boga to ładniutkie auto totalnie szpecą te białe dodatki na zewnątrz??? zgadzam sie Ok ale wosku na prawdę mało dałem cieniutka warstwę na aplikator małe krople a czy dodatki szpecą to nie wiem mało kto ma na zewnątrz coś w skórze [ Dodano: 8 Lipiec 2010, 20:34 ] fajnie wyszło, twój sej nie był kiedy w operacji tunning? był był w zeszłym sezonie ale inne wnętrze miałem i inne audio [ Dodano: 8 Lipiec 2010, 20:54 ] a tak w ogóle to POMOCY!! sa jeszcze drobne ryski co robić ? scratch z megsa czy coś innego ? ręcznie czy mechanicznie i jaką gąbką?? twardą robiłem ostatnio jeszcze jedna sprawa DC2 podobno mechanicznie też można nakładać gąbką miękka ! jest to prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 8 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 I jeszcze jedno-czemu na Boga to ładniutkie auto totalnie szpecą te białe dodatki na zewnątrz??? ...o gustach się nie dyskutuje!!! Arsenał robi wrażenie i auto również a może przede wszystkim. Uwagami i krytyką się nie stresuj. Po to tu jesteśmy żeby się uczyć i sobie pomagać (...i krytykować). Robota spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 a czy dodatki szpecą to nie wiem mało kto ma na zewnątrz coś w skórze Nie wierzę... Zrób zdjęcie makro któregoś z elementów! W ogóle nie masz problemów z utrzymaniem tego w czystości... Z utrzymaniem tego w ogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 a czy dodatki szpecą to nie wiem mało kto ma na zewnątrz coś w skórze Nie wierzę... Zrób zdjęcie makro któregoś z elementów! W ogóle nie masz problemów z utrzymaniem tego w czystości... Z utrzymaniem tego w ogóle? no trochę trzeba czyścić skórę nawet mam na podłodze w środku więc nie ma lekko a niektóre środki nie dają rady na mocne zabrudzenia przy okazji : ODRADZAM białą skórę w zeszłym sezonie miałem beż i czarną więc nie było kłopotu na czarnym syfu nie widać lewy w skórze http://images8.fotosik.pl/352/c6dd60de97754e12med.jpg [ Dodano: 8 Lipiec 2010, 22:12 ] uszczelka pod maską - skóra http://global.images8.fotosik.pl/310/9c ... b51dce.jpg [ Dodano: 8 Lipiec 2010, 22:16 ] korek wlewu oleju : http://global.images8.fotosik.pl/342/e7 ... cb2643.jpg zaślepka śruby z wycieraczek http://global.images8.fotosik.pl/342/e7 ... 19097f.jpg tu przykładałem na próbę czy robić na biało http://global.images8.fotosik.pl/342/ae ... 217c9e.jpg listwa w zderzaku plastiki pod lampami dokładka i tylna listwa jest w skorze wahacze półośki są lakierowane ale wszytko pójdzie w skórę i jak dobrze pójdzie to przewody chłodnicze też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 8 Lipca 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Nie wierzę!!! Ty szaleniec jesteś ............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelszakal Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Nie wierzę!!! Ty szaleniec jesteś ............... A kto tu nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ee tam wariactwo to 95% śrub pozłacanych [ Dodano: 8 Lipiec 2010, 22:22 ] Nie wierzę!!! Ty szaleniec jesteś ............... A kto tu nie jest każdy ma jakiegoś bzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afi Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dobry motyw! O ile dobrze wyczytałem ze zdjęć, to jesteś człowiekiem typu "złota łapcia" i wszystkie elementy w skórkę oprawiałeś sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 tak co się da to robię sam w środku jeszcze boczki robiłem i inne pierdołki a resztę tapicer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Gratulacje kocos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocos Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 szyba z Cento ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Efekt Super. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etiv Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 fakt za dużo zmarnowałem tych środków.. ale cóż niektórzy wychodzą z założenia, że jak dużo to lepszy efekt auta nie będę komentować, bo zaraz wyjadą z tekstami o "gustach się nie dyskutuje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Dokładnie kocos szyba z cento Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi