ziutecki15 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam wszystkich. Sprawa wygląda następująco: Podczas parkowania lekko przychaczyłem tyłem przez co zrobiło się parę rys na zderzaku tylnym, parę głębszych a parę płytkich. Znalazłem sposób (gdy nie daje rady pasta poleska) ażeby wziąć papierek P1500/P2000/P2500 i na mokro wyprowadzić te płytsze ryski Pomyślałem nic prostszego i bez względu na obecną aure zacząłem polerke. Przecieram ostatecznie na sucho i patrzę że drobniejsze zniknęły a te większe jeszcze są, po czym patrzę wyżej a tam taki kwiatek:(zdj) I właśnie chciałem was poprosić o pomoc, czy dam radę to odratować bez wizyty u lakiernika i malowania całego elementu Nie musi być perla, chciałbym to zamaskować. Z góry pięknie dziękuję za wszelką pomoc i przepraszam jeśli coś pisze źle ale jestem kompletnie nowy na forum
Moderator Streat Opublikowano 5 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 jak na moje zbyt agresywny papier uzyłes i przebiłeś sie do bazy niestety... Mozesz sprobowac przejechac to maszyna ale według mnie element jest do malowania
ziutecki15 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 26 minut temu, Streat napisał: jak na moje zbyt agresywny papier uzyłes i przebiłeś sie do bazy niestety... Mozesz sprobowac przejechac to maszyna ale według mnie element jest do malowania A czy malowanie częściowe, wchodzi w grę? Czy widoczne będzie przejście
Moderator Streat Opublikowano 5 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 to juz wszystko zalezy od lakiernika, jeden zrobi to bez sladu a drugi powie ze woli pomalowac cały element
Administrator Rozwiązanie AreK Opublikowano 5 Stycznia 2022 Administrator Rozwiązanie Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Można zrobić naprawę typu spot, czyli miejscowe lakierowanie. Wytrawny lakiernik ogarnie to bez śladu.
ziutecki15 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Dziękuje wam pięknie za pomoc i poświęcony czas, miałem nadzieje że się obejdzie bez malowania ale niestety nie. Dostałem wycene u znajomego lakiernika, nie jest ona jakoś bardzo zatrważająca więc pójdę w tę stronę. Jeszcze raz wielkie dzięki za konkretną odp a nie coś w stylu (Jak nie umiesz polerować to sie za to nie zabieraj). Pozdrowionka dla was i żeby wasze furki były zawsze błyszczące. moim zdaniem wątek można uznać za zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi