AudiA3_Dejmian Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2021 Witam. Planuje zakupić krwawe felgi od Tenzi ale zauwżyłem parę butelek jednego produktu i nie wiem, który najlepszy. Pierwsza butelka: 1.Tenzi Pro Detailing PRIX pH7 krwawa felga Druga butelka: 2.Detailer KRWAWA FELGA 3.Detailer CZYSTA FELGA Czym się różnią pierwsze dwie butelki i który ze wszystkich 3 produktów jest najlepszy do regularnego mycia przy wizycie na myjni? Bo do większych szczurów kupić chcę "TENZI ALUX GT KWAS" ale szukam czegoś - jak wyżej pisałem do regularnego mycia. A może coś innego niż te 3 butelki? Ale z tego co czytałem to do regularnego mycia tenzi wypada chyba najlepiej jakość / ilość a cena. Pozdrawiam
yas Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 @AudiA3_Dejmian , do regularnego napewno :nr3, do odrdzewiania, raz na pol roku "krwawa felga ", prixa nie znam , alux mam, ale jeszcze nie musialem uzyc, jest na czarne( od brudu) mega zabrudzone fele, stezeniem sile czyszczenia regulujesz
AudiA3_Dejmian Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 a czysta felga poradzi sobie z dużą ilością pyłu? Bo jak miałem czarne felgi to na felgach po krwawych zostawał czarny osad strasznie nawet po pedzelkowaniu czasami. Myje auto raz na tydzien, dwa. W zime radziej.
Moderator Streat Opublikowano 9 Grudnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 @AudiA3_Dejmian Różnica miedzy Prixem a krwawą felga sa taka ze Prix w teori powinien być skuteczniejszy. Miałem kiedys Pirx'a w starej szacie graficznej jak jeszcze było w tenzi zwykłym i dawał on rade ale to było z 8 lat temu i od tamtej pory przesiadłem sie na adbl VL. Do regularnego mycia polecam własnie tenzi czysta felge lub pochodne jak Excede UWC, SG EF itp
AudiA3_Dejmian Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2021 Dobra, zdecydowałem sie na excede UWC w stężeniu 1:10 do regularnego mycia a do gorszyc wezme tego kwasowego z tenziego. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi