escimo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 bartek87, myślę że do srebrnego Zymol Carbon na HDC wyciągnie bardzo ładnego wet looka
Koli_7 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Mi na srebrnym wet looka bardzo wyciągnął spirit i zymol concours. Bez porównania z carbonem.
escimo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Koli_7, u mnie efekt odwrotny bo concoursa też próbowałem
bartek87 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 A'propos Zymola do srebrnego od Carbona nie lepszy będzie Creame ? EXCEDE ten AF Illusion wydaje się byc bardzo ciekawy jednak nigdzie go w PL sklepach nie mogę znaleźć ... jakieś jeszcze pomysły na fajny wet look do srebrnego ?
Koli_7 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Koli_7, u mnie efekt odwrotny bo concoursa też próbowałem Pewnie kwestia indywidualnego odbioru.
escimo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Koli_7, tudzież samego lakieru. Wydaje mi się, że skoro oboje macie Audi, to lepiej będzie pójść w stronę concoursa. U mnie carbon przyciemnił lakier i nadał wet looku. Concours natomiast rozjaśnił go i nabrał szklistości.
lukwawa Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Czytajac, że sam wosk "coś wyciąga, podbija i pociemnia albo nadaje "mokrego wyglądu"" bez wspominania, że za ww. efekty odpowiada w 99% przygotowany lakier - cleaner to mniej więcej taka sytuacja jakbym rozlał w kieliszki kilkanaście rodzajów wina tego samego gatunku i znawcy siorbiąc i cmokając zaczęliby mi recytować, że to wino jest z Portugalii z południowego regionu, to z Australii, w tym czuć szczep winogron z Akwitanii a w tym z Lotaryngii i Burgundii - zwłaszcza, że wszyscy piliby to samo wino - kompletna abstrakcja i dorabianie niepotrzebnej ideologii. Jest różnica w wyglądzie pomiędzy woskiem "sztucznym", hybrydą i naturalnym ale na świecie są może jednostki, które potrafiłyby stanąc przed maską auta i tylko na podstawie samego wyglądu - bez polewania wodą, żadnych testów były w stanie powiedzieć co jest co i wskazać właściwy wosk, którym wysmarowano auto... Na perfekcyjnie przygotowanym lakierze i dobrym cleanerze nawet W5 z Lidla będzie wyglądało jak milion dolarów i wszyscy "cmokacze i siorbacze" nie będą wiedzieli co to rozwodząc sie czy to CR czy Divine a może Destiny....Na słabo przygotowanym samochodzie nawet wosk z drobinkami złota, srebra i platyny za równowartość dobrej klasy samochodu będzie wyglądał słabo... Komu polać wina?
Koli_7 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 To widocznie jesteśmy tymi taką jednostkami ponieważ na tak samo przygotowany lakier kładąc carbona i concoursa widze miedzy nimi różnicę. I tak samo jak escimo zauważyłem ze carbon przyciemnia concoursus rozjaśnia.
lukwawa Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Koli_7, trzeba się tylko cieszyć, że jest się w uprzywilejowanej grupie Ja niestety nie stanąłem w kolejce po ww umiejętność i za cholerę nie mogę jej nabyć
tukolarz Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 lukwawa, . Warto dodać, że największe różnice pomiędzy dobrymi drogimi woskami a słabymi tanimi (wyjątki zdarzają się w obydwie strony) są na nieprzygotowanym lakierze: kładziemy wosk na umyte auto i "oł łał". Wynika to z tego, że niektóre woski mają właściwości maskujące. Na lakierze po korekcie i oczyszczeniu z wszelkich zanieczyszczeń, każdy wosk będzie wyglądał praktycznie tak samo... jeśli nawoskujemy nim całe auto. Baa... nawet lakier bez wosku będzie wyglądał super (tak, tak- będzie łetluk ). Wosk delikatnie nabłyszcza (tylko w 1-2 %), ale różnicę w wyglądzie pomiędzy konkretnymi produktami można zobaczyć tylko jeśli np. podzielimy panele auta na różne części, zaś jeśli całe auto nawoskujemy: 1 wosk na 1 panel- znalezienie lepszego wet-look-u, wosku z "wyższej półki" itp. będzie niezwykle trudne. Wosk jest od zabezpieczenia lakieru przed czynnikami zewnętrznymi. Decydując się na górną półkę nie oczekujmy lepszego look-u, ale przyjemniejszej pracy, ładnego zapachu, braku problemów z polerowaniem, niebrudzenia się auta, nieprzyciągania kurzu, czy dużej wydajności- tutaj tkwi sekret.
Administrator Evo Opublikowano 25 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 ALE O CZYM WY PISZECIE ?! Tutaj ludzie zauważają różnce w głębii na lakierze, na dwóch różnych panelach po zastosowaniu dwóch róznych QD. Można ? Można
Carire Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Evo, napisz wreszcie coś o AF Desire? masz go jeszcze w ogóle?
Administrator Evo Opublikowano 25 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Nie mam, jest za to mój temat z opisem tego wosku na forum. Dobra rada - zalewasz PW mi i wielu innym użytkownikom ciągle tymi samymi ,powtarzającymi się pytaniami. Dokładnie to samo robisz na DW i innych forach, gdzie notabene ze średnią 13 postów na dzień i nastukanymi 3000 postami powinieneś wiedzę na temat różnych wosków mieć w małym paluszku. Pora więc może na ruszenię się sprzed komputera i zrobienia czegoś przy aucie własnoręcznie, bo mam wrażenie że Twoja działalność związana z detailingiem opiera się tylko i wyłączniu na pytaniu innych co sądza o danym wosku i "czekamy na zdjecia/testy"...
kamilgt Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Carire, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8126
Carire Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Evo, jako jedyny wiem że go miałeś tak jak widzę więc się pytam bo mi chodzi po głowie coś innego niż zymol czy jest wart swojej ceny a co do testów to się przemoge wreszcie ale już po ślubie bo narazie czasu brak... Może wtedy będę bardziej wiarygodny bo widze jak jest
Administrator Evo Opublikowano 25 Marca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Nie ma znaczenia czy napiszę "tak, jest warty", lub "nie, nie kupuj", bo puścisz to mimo uszu i za dwa tygodnie zadasz tutaj/na DW pytanie o inny wosk marki X lub Y, czy jest warty kupna. I tak dalej, i tak dalej...tak to wygląda
lukwawa Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 ale już po ślubie bo narazie czasu brak... Jak teraz za kawalerskiego żywota nie masz czasu to po ślubie tym bardziej Czekamy na zdjęcia "zdetailingowanego" auta do ślubu!!!!
rickson Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Carire, Zamiast desire wez vintage od scholla, tymbardziej że na giełdzie wystawiony jest w miarę tanio.
Carire Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Evo, widze włąśnie o co chodzi więc zmieniam podejście lukwawa, nie no czas jest ale gdy jest wolne to załatwiamy więc myśle właśnie nad czymś ciekawym i czarnym
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 25 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 EXCEDE ten AF Illusion wydaje się byc bardzo ciekawy jednak nigdzie go w PL sklepach nie mogę znaleźć ... Na piątek lub wtorek po świętach będzie dostępny w Polsce.
bartek87 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 ile w przybliżeniu będzie kosztował ?
Piotrek Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 bartek87, W UK jest za 75 funtów, 75 GBP = 369.05 PLN. W przybliżeniu oczywiście.
pushkarev90 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 przeczytałem prawie cały temat i mam nie lada dylemat, Mystery czy CR bodajże Evo pisał, że mając Mystery nie kupiłby CR, nie mając żadnego Insignis. Jako, że Insignisa ciężko wyrwać bo limitowany wracam do punktu wyjścia M czy CR, rozstrzał cenowy dość spory a jakie rożnice? ktoś miał oba i doradzi? obecnie mam Glasura ale wiadomo, apetyt rośnie
Maciej WTN Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Użytkownik Makki miał kiedys Insignisy do sprzedania, napisz popytaj, kto wie może jeszcze ma
pushkarev90 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Maciej WTN, nie moge wyszukać takiego użytkownika w wyszukiwarce
Rekomendowane odpowiedzi