SJake Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Ciekawostka... Royal wreszcie się wypocił... całkowicie - po tygodniu (dach). Na masce gdzie miał cieplej trwało to tylko 3 dni. Poci się zaiste po królewsku.
SJake Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 escimo, e tam... nie robię. Wszystko trzymam w swej fotograficznej pamięci.
Griffe Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Powiedz cos wiecej o royalu, jakies spostrzezenia do atlantique poza poceniem?
SJake Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Griffe, O ile atlantique można nałożyć aplikatorem, o tyle Royal to tylko ręczna robota. Musi czuć ciepło rąk, w innym przypadku równomierne rozprowadzenie nie należy do przyjemnych/możliwych. Wypocenie jest równomierne. Wygląd jak to wygląd - super. Polecam spróbować samemu.
mario Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 SJacke, no dobra, ale czy efekt po royalu jest lepszy niż np. po Z Glasure, czy Destinity lub Atlantiqe. Gruby RS pisał, że rożnicy nie widział. Możesz to potwierdzić?
SJake Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 mario, powiem "skromnie", że mój samochód nawet po wosku z lidla wygląda ładnie, więc... różnic w wyglądzie nie ma dużych. Można doszukiwać się refleksów, ale tutaj nie o to chodzi. Jak ktoś chce oceniać wosk pod względem "robienia roboty wizualnie" to proponuje smarować na suchara. (czyli bez przygotowania auta) I nagle jej "oooooooo"
JM63 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 A brudzenie/ domywanie, odpychanie? Jakakolwiek różnica między Atlantique?
SJake Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 JM63, nie wiem. Musiałbym robić pół na pół, a takich metod już od jakiegoś czasu nie praktykuje.
szoszon1983 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 nie wiem, czy to na pewno odpowiedni temat...znaczy, czy wystarczająco wysoka półka Chce na dniach nabyć jakiś przyzwoity wosk, który będzie ładnie wyglądał na mojej bordowej maździe (copper red), ale i w razie potrzeby poleży troszkę na lakierze. Na razie najlepszy wosk jaki miałem, to dodo supernatural, raz nakładałem też zymol glazur. Czy któryś wosk naturalny daje się nakąłdać przy temp. poniżej 20'C? Budżet to około 100GBP i w tej cenie mam do wyboru np. AutoFinesse Spirit, kilka zymoli... możecie coś doradzić, polecić?
Griffe Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zdecydowanie Zymol Ital jak do czerwonego, jak dobrze poszukasz zmiescisz sie w budzecie.
kubik Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Zastanów się nad RG55. Skoro produkt z UK,to i tam powinien dawać rady. Mnie w 100% satysfakcjonuje
szoszon1983 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Co to za wosk ZYMOL ROUGE CARNAUBA WAX (RED)? Dziś wybrałem się na relaks na saunie i spotkałem pana, który zawsze przyjeżdża MB W123 wyglądającym, jakby dopiero wyjechał z salonu. Zeszło na temat wosków i on zaproponował mi wymianę właśnie tego wosku (około 70% słoiczka) na moje testery dodo (w sumie to jest 5 testerów, z czego 3 napoczęte. Oczywiście się zgodziłem z samych względów finansowych, ale tego konkretnego zymola nie widzę na stronie producenta.
fernando Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Co to za wosk ZYMOL ROUGE CARNAUBA WAX (RED)? Można powiedzieć, że to taki wosk koloryzujący z wyższej półki A tak poważnie, to ma po prostu czerwony pigment, to tak najkrócej.
Administrator Evo Opublikowano 6 Września 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Wosk do czerwonych, niemetalicznych lakierów. Do Twojego się nienadaje.
szoszon1983 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Właśnie się doszukałem, nie szkodzi, że nie do mojego, kolega ma czerwone auto, to będzie dla niego. Więc ja dalej mam dylemat. Mam chęć znaleźć coś nowego i samemu sprawdzić
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 szoszon1983, idź w Zymola tylko jakiegoś nadającego się do perłowego lakieru
szoszon1983 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 szoszon1983, idź w Zymola tylko jakiegoś nadającego się do perłowego lakieru a czemu perłowych, skoro mój jest metalizowany? zaproponuj coś może. Kupiłbym zestaw samplerów, ale zaczynają wysyłać dopiero od połowy listopada
Administrator Evo Opublikowano 6 Września 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Jak możesz nagiąć trochę budżet to brałbym Shielda.
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 szoszon1983, idź w Zymola tylko jakiegoś nadającego się do perłowego lakieru a czemu perłowych, skoro mój jest metalizowany? zaproponuj coś może. Kupiłbym zestaw samplerów, ale zaczynają wysyłać dopiero od połowy listopada dałbym sobie głowę uciąć, że jak to pisałem to pod Twoim avatarem nie było informacji o aucie a wracając do pytania - za tą kasę - chyba Glasur
JM63 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Gdybym miał wybór, to zdecydowanie Ital > Glasur
red Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 Jedziemy dalej z testem BoS vs Insignis V2. Przelot: 1600km, tydzień temu Snow Foam + mycie SV Car Bath + Quick Finish. Dzisiaj Magifoam + ostatni program bezdotyku - w sumie jest to 4 płukanie. Nadal nie zdradzam który wosk gdzie leży - zobaczymy co będzie dalej
escimo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 red, ja tam dalej obstawiam, że po prawej jest Insignis V2 A jaki przebieg?
red Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 escimo, ale przedtem napisałeś, że po lewej Może lepiej określać po stronie kierowcy/pasażera. Przebieg podałem - 1600
escimo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 red, fakt, za dużo browarka dziś Przebiegu nie widziałem, a Insignis V2 po prawej ze środka patrząc, a po lewej na filmiku
Rekomendowane odpowiedzi