Moderator Eryczek Opublikowano 14 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 gruby_RS, zastrzeliłeś mnie tą drogą nie planowałem podążać I to ten LaMiss lepszy od Royali i Crystal Rocków... SJake, mógłbyś mi pomóc i zhierarchizować te woski: LA MISS 4 DIAMONDS LA MISS 5 DIAMONDS HUSARIA gdzie tkwią różnice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Eryczek, Czy lepszy? Wszystko jest kwestią preferencji... HUSARIA to najnowszy twór i jak już kilka osób zdążyło sie przekonać - daje radę. Wizualnie, jak i "ingowo" itd. Nawet zapach jest hmmm... poziom wyżej. Śliskość, łatwość aplikacji, wydajność no... HI-END! Można powiedzieć, że cena jest nieadekwatnie niska do jakości. La MISS 4 diamonds to wosk z możliwością wyboru koloru. Dostępny będzie w obecnej wersji jedynie do końca lipca. La MISS 5 diamonds to Windsor black. Wyższa zawartość żółtej carnauby i specjalnych olejków przeznaczony wyłącznie do ciemnych kolorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 SJake, La MISS 5 diamonds to Windsor black. Wyższa zawartość żółtej carnauby i specjalnych olejków przeznaczony wyłącznie do ciemnych kolorów. A jak on się ma do Husarii? (bo cenowo to widzę ) A co to za wosk z samolotem, który ma Gruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Eryczek, to całkowicie inna mikstura. Moim zdaniem jest wydajniejszy, daje lepszą śliskość, ale ja używałem wyłącznie LA MISS Windsor Blacka produkowanego i komponowanego ponad rok temu. Tak, więc nie mam odniesienia do obecnej wersji. Gruby ma SKY FLY VOL. 86% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Sprzedany Nabywca chciał pozostać anonimowy Dobrze. Czyli poszedłeś do tego samego specjalisty co ja. Na Focusa PA LaMiss Custom Gruby Edyszyn... Efekt... ... ale wiadomo o co chodzi nie zgrywajcie się, bo jeszcze ktoś w to uwierzy i będą powielane bzdury, że... "Zymol nie daje rady" "SV jest przereklamowany" etc. Sjake, Ja jestem z tych niewidzących, ale w przypadku PA przynajmniej widać, że chcą i starają się - czego dowodem są nowe rewizje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 W końcu stało się: "Przyszła pora na Zymola" . Nadszedł ten czas aby przesiąść się na coś z wyższej półki no i jest w drodzę Carbon z HDC. I tutaj moje pytanie do Was drodzy forumowicze, jako że nie mam doświadczenia z woskami z wyższej półki, chciałbym zapytać o najlepszy sposób ich aplikacji. Wiem z forum że wosku Zymola czy SV są dość specyficzne i procedura nakładania nie jest tak prosta(chyba że się mylę) jak w przypadku innych wosków. Wcześniej używałem wosków firm takich jak(Dodo, Lusso, RG, itp........). W przypadku Lusso najbardziej polecanym sposobem była aplikacja wosku na jeden max. dwa elementy odczekanie ok. 1-2min. i przecieranie MF. A jak to jest w przypadku Zymola?. Pomijając wcześniejsze etapy przygotowania lakieru, czy Carbona nakładamy też po elemencie, czekamy chwilę i docieramy wosk czy kładziemy na całe auto? I to samo pytanie odnośnie HDC czy tak jak w przypadku innych cleanerów "wcieramy" w dany element aż do zniknięcia produktu(praca ręczna), ewentualne resztki przecieramy MF? To jest pierwsze moje podejście z takim woskiem i nie chcę aby praca poszła na marne Wszystkie rady mile widziane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Hdc do zniknięcia, ostrożnie z ilością na nasączonym aplikatorze. Co do carbona, ja polerowałem praktycznie zaraz po nałożeniu na element- czy prawidłowo? Nie wiem. Rezultat mnie zadawalał, tymbardziej że to też był mój pierwszy "lepsiejszy" wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 yel1, zerknij tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c%F3w#4031 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Co do carbona, ja polerowałem praktycznie zaraz po nałożeniu na element- czy prawidłowo? Nie wiem. nakladasz na jeden panel, nakladasz na drugi, polerujesz pierwszy nakladasz na trzeci - polerujesz drugi itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yel1 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 yel1, zerknij tu:http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c%F3w#4031 Kurcze a wertowałem forum zanim zadałem pytanie, widać nie dość dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsiu1972 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Trzeba nakładać wosk Carbon,Titanium w jednym kierunku?Czy można ruchami okrężnymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 tomsiu1972, ja kładłem w jednym kierunku, ale dlatego, że nakładałem paluchami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsiu1972 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 escimo,paluchami czy całą dłonią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Co do carbona, ja polerowałem praktycznie zaraz po nałożeniu na element- czy prawidłowo? Nie wiem. nakladasz na jeden panel, nakladasz na drugi, polerujesz pierwszy nakladasz na trzeci - polerujesz drugi itd oj to zalezy od temp, Carbona przy 30st w garazu musialem od razu polerowac po kolejnym elemencie dawno by wysechł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 tomsiu1972, concoursa kładłem samymi palcami (sampler), carbona trochę inaczej mogłem nabrać więc można powiedzieć dłońmi. Ale ogólnie wmasowywałęm całą ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 escimo, Titaniuma dłońmi? a co do nakładania wosku aplikatorem to ruchy posuwiste - co by nie robić rys na lakierze - był już kiedyś ten temat wałkowany na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Eryczek, Titaniuma nie używałem jeszcze. Czeka na zimę i mam plan nakładać go zymolowym aplikatorem Łapkami tylko concours, carbon i detail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akira Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Panowie wyrobiłem już wosk Dodo Juice Light i zastanawiam się nad czymś kolejnym do białego lakieru. Macie jakieś sprawdzone propozycje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsiu1972 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 escimo, Titaniuma dłońmi? a co do nakładania wosku aplikatorem to ruchy posuwiste - co by nie robić rys na lakierze - był już kiedyś ten temat wałkowany na forum Eryczek, góra dół, czy prawo -lewo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wax-master Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 a co do nakładania wosku aplikatorem to ruchy posuwiste - co by nie robić rys na lakierze heh juz kiedys też to słyszałem od wlasciciela race glazea śmiech na sali normalnie nie piszcie takich głupot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Lipca 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 tomsiu1972, wax-master, nie zgadzam się z wami - od tego są właśnie emoikonki żeby pisać takie rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 16 Lipca 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 wlasciciela race glazea Gwoli ścisłości, to od właściciela R222 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wax-master Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Gwoli ścisłości, to od właściciela R222 no jakoś tak ważne ze coś tam ktoś powiedzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 To jak juz tak sie rozmowa rozpoczela to mam zamiar zakupic atlantiqa i pytanie jak sie ma w stosuku do glasura/concoursa? Oplaca sie tyle dac? Daje rade i efekty godne takiej ceny? Jak sadzicie:)? Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Carire, Kupujesz pełne opakowanie? Jeśli spodziewasz się, że po atlantique blask Cię oślepi, albo jak mawiają znawcy- zaczną tańczyć krasnoludki ( ) To odpuść temat. Od tego jest inny wosk z innej stajni Jeśli możesz sobie na to bezproblemowo pozwolić, to testuj, może Ci podpasuje. W mojej opinii Concours miażdży zapachem i aplikacją, szczególnie by hand, Glasur w sumie też ładniej pachnie i mam wrażenie, że minimalnie lepiej rozprowadza. Na + dla Atlantique- wydaje mi się, że trochę mniej brudu łapie i połysk jest odrobinę większy, ale poci się okrutnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi