Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja właśnie zakupiłem titanium,i lada dzień będę nakładał na kolor srebrny.

A tak na marginesie, na aucie jest Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 czy trzeba go usunąć czy można nakładać titanium na niego?

Opublikowano

tomsiu1972, ja bym położył na sealanta, zobaczył co wyszło, kontrolował trwałość, a gdy się osłabi zabezpieczenie, położył na nowo, już po HDC, wtedy będzie można wyciągnąć wnioski co lepsze.

Opublikowano

Z Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0 + Carbon mam same dobre doświadczenia, myślę że z Titanium będzie podobnie.

Jeśli Wolfganga kładłeś na dedykowany cleaner to Titanium na nim spokojnie poleży swoje, jeśli nie to jest obawa że wszystko zjedzie razem :)

Opublikowano

Pepper, jaki efekt wychodzi z takiego polaczenia? mocno przyciemnia? jak dlugo Ci sie utrzymywalo? Mam to i to ale jeszcze takiego zestawu nie testowalem

Opublikowano

Fancivi, nie powiem żeby Carbon na Wolfgangu jakoś specjalnie jeszcze przyciemniał, natomiast na pewno w widoczny sposób przełamuje sealantowy look. Stosowałem takie połączenie kilka razy po lekturze forum w USA gdzie podobne połączenia są bardzo powszechne. Teoretycznie łączysz trwałość i zabezpieczenie jakie daje sealant z wyglądem jaki daje wosk naturalny - jak juz kiedyś pisałem takie "best of both worlds" :)

Ale czy teraz latem ma to sens :? Teraz to smaruję Z Concours na HDC i jazda :)

Opublikowano

Panowie,Wolfgang był nakładany na WOLFGANG PAINTWORK POLISH ENHANCER. Sealnta nałożyłem dwie warstwy w odstępie 24 godzin.

• Moderator
Opublikowano

tomsiu1972, zrób jak yesfan napisał. Nałóż na to co masz na aucie i obserwuj efekty. Jak Ci zjedzie to nałożysz od początku HDC i wosk - gorsze rzeczy się nam już przytrafiały w życiu :D:D:D

Opublikowano

Marka: Car-Skin

Wosk: CS80 Road

Cena: 249.99 GBP

Słyszał ktoś o takim cudzie ? Jest jeszce wersja CS80 Show za 299.99 GBP

car-skin-cs80-road-250gm-41.jpg

Opublikowano

Pierwszy raz trafiłem dzisiaj na ich stronę i tak się spodziewałem, że przegieli trochę z ceną. U nas na forum nic o tej marce nie ma, w wątek się wpisują to niech sobie zagoszczą ;)

Swoją drogą maja na stronie różne zestawy swoich produktów w miniaturkach po 100ml - fajny pomysł do testowania, no ale jak topowy wosk słaby ...

Opublikowano

Pepper moja "droga" to Z Carbon, Titanium, Concours, Destiny, Atlantique, Vintage, Royal, SV Onyx, Mirge, Concorso, Insignis, Crystal Rock... i parę innych.... proponuję "ochłonąć"...... :D:lol:

Opublikowano
Z Carbon, Titanium, Concours, Destiny, Atlantique, Vintage, Royal, SV Onyx, Mirge, Concorso, Insignis, Crystal Rock

Parszywa dwunastka :lol:

• Moderator
Opublikowano
Pepper moja "droga" to Z Carbon, Titanium, Concours, Destiny, Atlantique, Vintage, Royal, SV Onyx, Mirge, Concorso, Insignis, Crystal Rock... i parę innych.... proponuję "ochłonąć"...... :D:lol:

Już o tym pisałeś i dałeś mi do myślenia...

Ja jestem obecnie w połowie tej drogi (Droga Grubego - propozycja pojęcia do wklejenia do leksykonu :lol: ) i planuję nią podążać aż do końca, choć też zaczynam wahać się nad zasadnością tego planu :o

Można spytać, czym z perspektywy swoich doświadczeń smalcujesz teraz?

• Moderator
Opublikowano

jmajka, o to to go nie podejrzewam :D:D ale ciekawy jestem do jakich wniosków doszedł :o - gdzie kończy się wosk a zaczyna legenda :idea:

• Moderator
Opublikowano
Lepiej nie zadawać pytania, jeśli nie jesteś gotowy na odpowiedź... :-]

Czyli jednak Coli wystarcza? :shock::shock::shock::D

Nie no, na serio pytam. Z Concoursa sprzedałeś, samplerki Vintiga i Royala poszły w świat. NA CR szukasz chętnego od dość dawna :o To co sobie zostawiłeś?

Opublikowano
jednak Coli

no nie, bez przesady, choć ostatnio w duecie z SRP pokazał pazur na niebieskim Scirocco :song:

NA CR szukasz chętnego od dość dawna

Sprzedany :song: Nabywca chciał pozostać anonimowy :)

To co sobie zostawiłeś?

Na Focusa PA LaMiss Custom Gruby Edyszyn... :-]

img0005xsb.jpg

img0009fay.jpg

img0010wh.jpg

Efekty w połączeniu z dedykowaną politurą-cleanerem IMO są... :kox:

Reszta świata?

img0019xn.jpg

...mocna cena, owszem, ale i mocny gracz :good:

Opublikowano

Eryczek, gruby_RS, nie zgrywajcie się, bo jeszcze ktoś w to uwierzy i będą powielane bzdury, że... "Zymol nie daje rady" "SV jest przereklamowany" etc. ;)