SJake Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Z tego co tak czytam to złotym środkiem dla wkraczających w świat "wyższej półki" będzie chyba Glasur Według mnie... prawda to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ma ktoś porównanie carbon vs onyx ? wiadmo że glasur będzie lepszy ale finanse nie pozwalają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ma ktoś porównanie carbon vs onyx ? z tego co pamietam gruby_rs wiadmo że glasur będzie lepszy ale finanse nie pozwalają Tak najczęściej bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja mam i carbona i onyxa, co chcesz wiedziec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja mam i carbona i onyxa, co chcesz wiedziec ?coś co je odróżnia, wiem że onyx pachnie mango, jest trochę oleisty i mega wydajny na tym wiedza się kończy. Jakbyś miał wybrać jeden z nich to który ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wybral bym carbona, dlaczego? Bo carbon cos sie tam trzyma, onyx pachnie mega, aplikacja jeszcze fajniejsza niz carbona ale jednak to wosk weekendowy, ja go smalcuje zazwyczaj przed jakims wyjazdem ze tak powiem okolicznosciowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 w takim razie onyx mówisz że tak cienko z trwałością ? miesiąc chyba wytrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 W zime to tak akurat miesiąc, lato/wiosna odpowiednio dłużej. Znany jest w przyrodzie przypadek gdzie w lato, CR na perfekcyjnie przygotowanym lakierze wytrzymał 2 tygodnie, a Onyx na lakierze który nigdy nie widział glinki i cleanera kropelkował dalej po 1,5 miesiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Evo, dziś nie wytrzymały mi zwieracze i przy +1 stopniu na auto poszedł HDC i Concours. Bez glinki i korekty lakieru - na szybko bo miałem tylko 5 godzin. Ma to szansę się utrzymać do wiosny Chodzi mi o aspekt aplikacji wosku przy tej temperaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wybacz, gram w przeciwnej drużynie, więc mam nadzieje że nie A tak na serio, Concoursem zrobiłem tylko kilka aut i nigdy nie monitorowałem trwałości, więc nie wiem ale mocno wątpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dziki za słowa otuchy Ale i tak warto było poświęcić kawałek niedzieli - kropelki były super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Polożony w dobrych warunkach potrafi poleżeć(u mnie miał 2miechy), ale w tym przypadku do wiosny raczej nie wyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 sam miałem dziś dystans do tego pomysłu ale tak jakoś wyszło miało być tylko mycie aż tu nagle zwolniło się miejsce pod wiatą na aucie nie było już nic z Titaniuma nałożonego w października (3 miechy i 9 tyś km temu) a prezent od Mikołaja mówił do mnie - "nałóż mnie tylko na maskę - będzie super!" później namówił mnie na dach i drzwi... i tak jakoś wyszło na wiosnę jak się ociepli, zrobię pełną korektę i jeszcze raz nałożę Concoursa - zobaczę ile wtedy przetrwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Ja ostatnio zrobiłem podobnie, kończył się właśnie Concours a miałem lamiss white galaxy - nie wytrzymałem 3-4 'C ale bez problemu poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 dzinkins - cieszę się, że nie tylko ja tak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Kurde to jak grzejnik do garażu taszcze co by w sensownych warunkach smarowidło nakładać a tu chłopaki prawie na mrozie nakładają A tak na poważnie nie było żadnych problemów z aplikacją HDC w tych temperaturach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro rider Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ja pod koniec roku nałożyłem Carbon, ale po 3 tygodniach już nakładałem Colli 915 a jutro ponownie Carbon. Nie wiem jak można wytrzymać miesiąc bez woskowania auta Na cieplejsze dni pozostawię sobie Onyx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Sucre - bo trzeba być twardym a nie miętkim! co do HDC to tragedii nie było - rzekłbym że nawet przyjemnie się pracowało - może to była jednak kwestia mojego zapału a na serio to HDC być przyniesiony z ciepełka - prosto z domu - tylko auto było zimne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 jak nie zależy wam na super trwałości to warto kupić onyxa dla samego zapachu a i worek dostaniecie w zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysek3005 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 jak nie zależy wam na super trwałości to warto kupić onyxa dla samego zapachu Sam się zastanawiam nad onyx na wiosnę jako pierwszy wosk w czarnym słoiczku , jak byś mógł powiedzieć ile mniej więcej poleży, byłbym bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 jak nie zależy wam na super trwałości to warto kupić onyxa dla samego zapachu Sam się zastanawiam nad onyx na wiosnę jako pierwszy wosk w czarnym słoiczku , jak byś mógł powiedzieć ile mniej więcej poleży, byłbym bardzo wdzięczny Evo napisał wcześniej, zima miesiąc, lato odpowiednio dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Polishangel La Miss windsor Black, bawił się ktoś tym smarowidłem?? A może ktoś aplikował go na jasny lakier?? Jakos tak mnie urzekł jego wygląd i chęc zakupu w ostatnich dniach nie daje mi spokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Polishangel La Miss windsor Black, bawił się ktoś tym smarowidłem? Ja się bawiłem... ale zapewne moja opinia Cię nie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Ja się bawiłem... ale zapewne moja opinia Cię nie interesuje. A dlaczego nie?? To że ktoś czymś handluje to nie oznacza że zaraz wciska kit i zachwala swoje....więc śmiało dawaj jakąś opinie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 ariello01, tak więc.. Windsor Black to nic innego jak ulepszony LA MISS - o nutę zapachową wyczuwalną podczas użycia i ciemny pigment + kilka olejków. Carnaubowy Voltarz ~70. Prostota aplikacji i dopolerowanie cieszy każdego. Śmiem twierdzić, że jest równie dobry w tych kategoriach co Crystal Rock. Gładkość, sheeting - pierwsza liga. Wosk jest równie trwały. Co do aplikacji na jasnych lakierach, to miałem okazje spróbować na srebrnym i... ten srebrny "zrobić się taki bardziej stalowy" - nie każdemu może się to podobać. Czysty LA MISS spisuje się równie dobrze i raczej takiego polecałbym do jasnego koloru. P.S Jeśli masz ochotę na ten produkt to polecam wyposażyć się przynajmniej w ESCLATE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi