Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a Polish Angel Majeste to juz nie sposób nałożyć aplikatorem.

Czemu? Mój jest dość miękki

Mój jest akurat... twardość umiarkowana i pod aplikator idealny.

Opublikowano

Panowie... w jakich warunkach najlepiej trzymać woski (lodówka na +5*C może być) i co oprócz nich wymaga jeszcze innego przechowywania. Dodam, że na chwile obecną wszystkie rzeczy trzymam w domu ~ +21*C.

Opublikowano
Dodam, że na chwile obecną wszystkie rzeczy trzymam w domu ~ +21*C.

:good:

Do lodówki wstawiam, dzień przed aplikacją (ekonomiczność przy nakładaniu :mrgreen: ).

Po za tym trzeba chyba jedynie pilnować, żeby nie przymarzł.

Opublikowano

Tak pytam bo czasem na forum widać, że niektórzy wszystkie swoje woski i cleanery trzymają w takich małych lodóweczkach, ale wydaje mi się, że w nich jest troche wyższa temperatura niż w domowych. Nabyłem kilka dni temu swój pierwszy "woreczek" (Glasur) od Forumowicza i chcę o niego dbać jak się da najlepiej :)

Opublikowano

Eryczek, Są twardsze a co za tym idzie zapewniają większą kontrolę w nabieraniu ilości aplikatorem i cieńsze nakładanie.

Opublikowano
Eryczek, Są twardsze a co za tym idzie zapewniają większą kontrolę w nabieraniu ilości aplikatorem i cieńsze nakładanie.

Dokładnie, nie ma papki, wosk przyjmuje bardziej stałą konsystencję dzięki czemu nie "maczasz" w nim aplikatora, a jedynie lekko pocierasz.

• Moderator
Opublikowano

OK - wyprobuje technike.

Ten rok uplynala mi pod znakiem Titaniuma i tecnike mialem z gola odmienna.

Wosk jest tak twardy, ze przed nakladaniem, w czasie pracy cleanerem, nagrzewalem go na sloncu.

• Moderator
Opublikowano

Czlowiek uczy sie cale zycie :P

Zobacz date mojej rejestracji na forum. Wczesniej improwizowalem. :(

Z forum dopiero dowiedzialem sie ze nie wolno "nagrzewac" ale o zchladzaniu przed nalozeniem nigdzie nie doczytalem.

Opublikowano
Błąd.

A to dlaczego ? :)

Myślę, że chodziło własnie o to, żeby nie zużywał tyle wosku. Ale nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na wosk. No chyba, że go tak zostawimy i będzie się gotował.

• Administrator
Opublikowano

Ja sobie nie wyobrażam pracy z niektórymi woskami świeżo po wyjęciu z lodówki, nie widzę też związku pomiędzy konsystencją wosku a jego wydajnością ;) Najbardziej wydajny wosk jaki używałem miał bardzo papkowatą konsystencje.

• Administrator
Opublikowano
Evo, a gdzie przechowujesz swoje woski? W lodowce?

Nie, w pokoju, temp ~20 stopni. Black Labela trzymałem w lodówce, i byl to jedyny w sumie wosk który tego wymagał.

Opublikowano

Czyli rozumiem, że Glasurowi mogę spokojnie ołtarzyk na półce w pokoju zrobić a miejsce w lodówce zostawić innym produktom bezwzględnie wymagającym schłodzenia (np. piwo :mrgreen: ).

Opublikowano

Pawle Piękne Kropelki :ad:

Kurde że Mój lakier tak nie kropelkuje :(:cry:

No może będzie czas to czymś się posmaruję :ad:

Opublikowano

Marco na szybach Gtechniq G3

Pumcia nie dotykana gąbką od aplikacji wosku (17 listopada), dwa opłukania wodą, dwa mycia proszkiem, na filmie pre-wash VP PH Neutral z Glori FM10.