dzinkins Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Pawełku kiedy podstawiać furki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 gruby_RS, Ładnie, jest Royal czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 MM.MM, ostatni to ROYAL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 To kiedy można się spodziewać relacji z Royalem na RSie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 SJake, Wiem wiem ciekawe czy zaskoczy Pawła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 gruby_RS, smaruj, odsyłaj i niech uzupełniają EDIT: Jakieś ziomki wpadły w odwiedziny do glasura Szkoda tylko, że ten co się tutaj najbardziej pręży u gruby_RS jest największym cieniasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Panowie który z wosków Zymola bardziej polecacie: Titanum czy Cabron? Właśnie szukam dla siebie odpowiedniego prezentu na gwiazdkę i padło na coś od Zymola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Glasur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 ja bym brał titanium , szczególnie że jest w dobrej cenie na forum w dziale sprzedam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 ja bym dołożył i kupił Glasura, ale jeśli jednak cena jest wygórowana to Titanum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Czy trwałość glasura jest większa czy mniejsza od carbon/titanum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Z tego co wyczytałem na forum to carbon jest najsłabszy. Najtrwalszy jest titanum... glasur niewiele mu ustępuję, ale za to daje lepszy efekt wizualny, poślizg i kropelkowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ciekawe dlaczego nikt nie wspomina o Zymol Jaguar? Ja nie lubię chodzić utartymi ścieżkami i dlatego ten wosk o dziwnym składzie wpadł w moje ręce, zobaczymy co potrafi. Tak nawiasem mój ulubieniec to carbon i nie ma co przesadzać z jego nietrwałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 A jak jest z trwałością Titanuma? Jaki cleaner najlepszy do niego - HDC czy można zastąpić jakimś innym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Panowie który z wosków Zymola bardziej polecacie: Titanum czy Cabron? Właśnie szukam dla siebie odpowiedniego prezentu na gwiazdkę i padło na coś od Zymola Bierz oba Titanium długo leży (głaskany, chuchany i field glazem utrwalany - nawet cztery zimowe miesiące). Efekt bardzo fajny. Carbon jest fajny na lato. Co by koledzy nie pisali, dłużej jak dwa miech na aucie latem nie poleży. Z innej beczki, jeśli szykowanie auta pod nałożenie wosku i samo jego nakładanie sprawia Ci frajdę to bierz obojętnie który bo są mega wydajne i będziesz sobie je nakładał co miesiąc. Nie zapomnij o HDC. Pod woski Zymola jest konieczny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesfan Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Wybór wosku Zymola to sprawa drugorzędna, bo zazwyczaj jest tak, że jak się spróbuje jednego, to z ciekawości kupuje się następny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 29 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Dział nie do końca ten ale może moderator nie usunie. Ok 10 grudnia będę wystawiał na sprzedaż: ZYMOL Smart KIT - GLASUR cena - 600 zł na gwiazdkę jak znalazł [ Dodano: 29 Listopad 2011, 21:45 ] Mam inne zdanie: HDC nie jest konieczny, inny, dobry cleaner też da radę, a np. taki swissvax bedzie przyjemniejszy w aplikacji. Nie kłócę się z kolegą Powiem tak, żaden Poorboy, Coli ani Chemical Guys mi się nie sprawdził. A z SV dopiero zaczynam przygodę i ani cleanera ani żadnego wosku nie używałem. Ale to ta sama półka co Zymol więc pewnie się sprawdzi. HDC Zymola pachnie czekoladą i jest trochę tłuste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Panowie który z wosków Zymola bardziej polecacie: Titanum czy Cabron? Ten Cabron to chyba tylko na rynek hiszpański? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Knight Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Carbon jest fajny na lato. Co by koledzy nie pisali, dłużej jak dwa miech na aucie latem nie poleży. No to widać mam wypasiony egzemplarz bo już mijają 2,5 miecha po aplikacji a on nadal siedzi i nie chce grzecznie sam zejść bo zimowy titanium czeka w kolejce , najważniejsze to przygotowanie powierzchni , praca HDC do łatwych nie należy ale rezultaty użycia go mówią same za siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 A jak sądzicie opłaca się kupić taki wosk w UK albo USA? Macie jakieś sprawdzone sklepy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adii Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 blaszczu, Jak będziesz osobiście w Usa to opłaca. Wysyłkowo niestety nie jest tak kolorowo. A w Uk ceny są wcale nie lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Listopada 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Carbon jest fajny na lato. Co by koledzy nie pisali, dłużej jak dwa miech na aucie latem nie poleży. No to widać mam wypasiony egzemplarz bo już mijają 2,5 miecha po aplikacji a on nadal siedzi i nie chce grzecznie sam zejść bo zimowy titanium czeka w kolejce , najważniejsze to przygotowanie powierzchni , praca HDC do łatwych nie należy ale rezultaty użycia go mówią same za siebie Pozostaje tylko pogratulować Jak wiadomo wiele zależy od "czynników zewnętrznych" - garażowanie auta, przejechane kilometry, częstotliwość mycia itd. W moim przypadku każdy z tych czynników dawał Carbonowi w D...e więc i jego życie skończyło się po 2 miesiącach. Ja polecam Titaniuma na zimę i Glasura na lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Dwa miechy to i tak uważam że całkiem nieźle. Ja wstyd się przyznać mam carbona półtora roku i do tej pory nie sprawdziłem jego wytrzymałości:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro rider Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja z Carbonem na aucie wytrzymałem max miesiąc-nie potrafię tak długo nie woskować auta Cokolwiek by to było miesiąc to max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanquisz Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Sucre, Tobie Carbon leży 1,5roku a innym 2m-ce, nie ma sie czego wstydzić Jest sens pakować się w Glasura na zimę? W lecie wytrzymał ponad 3miechy Na poczekaniu będzie też DG 111 + 601 i jestem w kropce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi