kubik Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Przez tydzień auto przejechało ok. 25 kilometrów No to się zgadza wosk konkursowy Must have Te same wrażenia
Berd Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 kamilgt, Zymol Ital do samochodów włoskich marek Swoją drogą marketing firmy Zymol dobrze funkcjonuje
kamilgt Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Berd, nie mam żadnego włoskiego samochodu, więc chyba nie będzie dobrze leżał, no ale zobaczymy
g.pajak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 mario napisał/a: Przez tydzień auto przejechało ok. 25 kilometrów No to się zgadza wosk konkursowy Czy ja wiem, czy on taki strasznie "konkursowy"? Zymol Concours u żony na Mondeo leży już jakiś miesiąc - fakt, że przebieg 9,6 km / dziennie Po wczorajszym myciu widać, że ma się jeszcze b. dobrze Ok, postanowiłem, że do mojego arsenału dołączy Zymol Ital A z ciekawości zapytam, jakie argumenty miałeś za? Pytam bo na woskach z wyższej półki się zupełnie nie znam
kamilgt Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 g.pajak, z SV zostawiam sobie concorso (50ml) a z dwójki Glasur vs Ital, bardziej mi odpowiada zapach Itala + wg mieszaczy te dwa woski są bardzo podobne i ja jako laik nie zauważę różnicy
g.pajak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Berd, nie mam żadnego włoskiego samochodu, więc chyba nie będzie dobrze leżał, no ale zobaczymy Kamil, poleży chwilę, jak twoja Honda (z tego co pamiętam) będzie pisała w pamiętniku: ...Dzień 4. Wosk dalej myśli, że jestem Alfa Romeo...
Berd Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Berd, nie mam żadnego włoskiego samochodu, więc chyba nie będzie dobrze leżał, no ale zobaczymy Kol chyba nie wyczuł sarkazmu w moim poście Chodzi mi o to ,że marketing Zymola spełnia swoją funkcję w 100% produkując np . Zymol Japon (japońskie auta) Zymol Ital (włoskie auta)
kamilgt Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Berd, spokojnie spokojnie, wszystko ogarniam koniec OT bo zzaraz czerwone paski się posypią
mario Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Moje wekendowe przygody z woskami zymola zakończyły się tak' Zymol Concours: 3 warstwy w odstępach czasowych na masce i błotnikach Zymol detail: na zderzaku przednim Efekt: piękny. Ale już druga concours warstwa położona za grubo robiła smugi. Z detailem nie miałem takich problemów. Poradziłem sobie zmieniając fibrę do polerowania na kolejną. No i auto stało chwilę w dużym słońcu. Przy okazji przekonałem się, że najlepiej idzie mi używanie tych specyfików: Do hdc i pierwszego ścierania wosku, oczywiście w dwóch wersjach : http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... luffy.html Do polerowania ostatecznego: http://sklep.swissvax-detailing.pl/inde ... -blue.html A tak naprawdę z innej rzeczy jestem dumny. Mój vw golf ma już osiem lat. Detailingiem zajałem się , oczywiście amatorsko ze dwa lata temu. Do tego czasu auto bylo myte na bezdotykach i w zaprzyjaźnionej myjni ręcznej. Ma oczywiście mnóstwo rysek, ale nie ma na nim swirli. Raczej proste rysy. Na razie nie myślę o korekcie. Ale kto wie. Wkrótce wrzucę fotki z dobrego aparatu, abyście rzucili fachowym okiem na stan lakieru rocznika 2005r.
kubik Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Jakieś zdjęcia/filmiki? Ta druga fibra do złudzenia przypomina mi Gtechniqową mf3
mario Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Muszę załatwić aparat, bo nie mam w telefonie. A ta niebieska jest naprawdę super.
dzinkins Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Może przypomnę że nie tylko SONAX-em człowiek żyje Wosk to wosk i nikt mi nic innego na razie nie wmówi
mario Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Błotnik i maska zymol concours. Zderzak zymol detail. Reszta auta jeszcze nie robiona
Kr3t Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Coś jakby...Concours rozjaśnił ten lakier ?
SM Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Coś jakby...Concours rozjaśnił ten lakier ? Gdzie tam, prędzej jest to kwestia światła. Jeśli już coś miałby robić to przyciemni lakier
mario Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2013 Co do concoura to nie wiem, ale mam wrażenie, że detail przyciemnia lakier na zderzaku. Teraz codziennie jestem na myjni bezdotykowej z szamponem rozrobionym w pianownicy. Spłukuję wodą zdemineralizowaną i po trzech dniach jest ok
Berd Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Mam pytanie na temat Zymola. Czy ktoś użwał Carbona vs Ebony. Jeśli tak to jakie ma refleksje? Który jest lepszy
Moderator Eryczek Opublikowano 27 Lipca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Berd, Rouge i Ebony to bliźniacze woski. Poczytaj tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 931#395931
barteKKK03 Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Ja Rouge przez chwilę się bawiłem.. generalnie bym powiedział że taki 'intensywniejszy' Carbon, zapach z tą samą kokosową nutą, jednak mocniejszy dla nosa, sam wosk jest również gęstszy, według mnie wygodniej się go nakłada. Próbowałem jednocześnie trzech kombinacji na lakierze HDC + Rouge HDC + Carbon HDC + Rouge + Carbon I sam Rogue trochę wcześniej się zaczął kończyć, natomiast jakiś znacznych różnic w looku Carbon vs Rouge nie zauważyłem oba przyciemniły lakier, kropelki może ciutkę lepsze po stronie Rouge, oba pozostawiają lakier mega śliski
barteKKK03 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Tak się trzyma u mnie Rouge kładziony około miesiąc temu w myśl zasady 'na szybko' tzn. samochód umyty Zymol Auto Wash 2012 i wax mode ON Auto myte dwa razy ręcznie, bez QD i innych wspomagaczy, przebieg niezbyt duży, około 400-450km Jakość filmiku słaba, nie zmieniłem ustawień w telefonie
Griffe Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Na czerwonym Audi lezy titanium, jak sie skonczy poloze ruza, zobaczymy jak wypadnie.
Damianldz Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Mam takie pytanko , mam w posiadaniu 50g Carbona ale nie mam HDC i zastanawiam się na co go położyć na achillesa czy na SRP(wolał bym na SRP bo zamaskuje troszkę ryski) , jest to tylko taki okres próbny i wypróbowanie Carbona , jeżeli bd git bd planował kupić ori puche razem z HDC
Damianldz Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Taisho, dzięki bardzo tak własnie zrobię
Geno Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Damianldz, lepiej połóż na goły lakier.
Rekomendowane odpowiedzi