MateuszŁódź Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Witam. Do tej pory używałem CC WG na czarnych lakierach i byłem mega zadowolony. Zmieniłem auto na srebrne i znajomy zaproponował mi abym użył C2v3 liquid crystal, który podobno daje mega szklisty Look. Czy ktoś z obecnych ma bezpośrednie porównanie tych dwóch produktów? Który z nich lepiej się sprawdzi na srebrnym lakierze? Czy C2V3 można kłaść na inne woski lub QD? Z doświadczenia wiem ze CC WG nie miał z tym problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modzel_stx Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Wg mnie C2v3 możesz traktować jak bardzo dobry qd i kłaść na czym chcesz. Wiadomo, że wszystko dłużej leży na jałowym lakierze lub, w przypadku C2, pewnie też na powłoce. Jak dla mnie korzystaj dowolnie, bo produkt jest dobry. U mnie na czarnym fajne szkiełko zrobił przy dwóch warstwach - wtedy trochę nawet wygrał z WG. Przy jednej warstwie było po prostu ok. Wstawiam fotę z dwiema warstwamiWysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszŁódź Posted August 9, 2021 Author Report Share Posted August 9, 2021 Godzinę temu, modzel_stx napisał: Wg mnie C2v3 możesz traktować jak bardzo dobry qd i kłaść na czym chcesz. Wiadomo, że wszystko dłużej leży na jałowym lakierze lub, w przypadku C2, pewnie też na powłoce. Jak dla mnie korzystaj dowolnie, bo produkt jest dobry. U mnie na czarnym fajne szkiełko zrobił przy dwóch warstwach - wtedy trochę nawet wygrał z WG. Przy jednej warstwie było po prostu ok. Wstawiam fotę z dwiema warstwami Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za odpowiedź. A jak wygląda sprawa z docieraniem oraz ze zrzutem wody w stosunku do CC WG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
modzel_stx Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 Docieranie bez większych problemów. Nie pamiętam czy robiłem na 2 czy 1 fibrę. Raczej z tych prostych i mówi to osoba z lakierem w czarnym kolorze, więc są srebrze to już w ogóle będzie łatwo. Co do zrzutu i kropelek no to jednak WG dla mnie wygrywa z mazideł. Do tej pory z moich zabaw to jedynie ssw zbliżył się efektem do wg. Nie mniej i tak kropling był w miarę spoko - foto chyba po deszczuWysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted June 18, 2022 Report Share Posted June 18, 2022 Podepnę się pod temat - który z nich lepiej utrzymuje w czystości auto (samooczyszczenie, brudzenie się itp) , dłużej leży i ładniej wygląda ?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts