Moderator Domel Posted July 31, 2021 Moderator Report Share Posted July 31, 2021 Cytat Przeznaczenie: Konserwacja opon i plastików zewnętrznych Dedykowany: Samochody osobowe, busy Opis: Czernidło do opon i plastików zewnętrznych Czyści i nabłyszcza Zapewnia oponom, listwom drzwiowym oraz zderzakom delikatny połysk Ożywia i pogłębia kolor Tworzy delikatną powłokę zabezpieczającą przed zmatowieniem, wyblaknięciem i popękaniem Typ: Preparat gotowy do użycia Wydajność: Wysoka- duże stężenie substancji aktywnych Dostępne opakowania: 750ml, 5L Dozowanie: Nasącz gąbkę preparatem i nanieś na oponę lub plastik. Delikatnie rozprowadź płyn na czyszczonej powierzchni do uzyskania jednolitej barwy. Preparat stosować na umytych powierzchniach. Bezpieczeństwo: Bez NTA – substancji rakotwórczych Data Aplikacji: 31.VII.2021 przy przebiegu: 327 620 Przy okazji odszczurzania Clio szybki test Dr. Black'a od ProELit'a Generalnie produkt ma wszystkie właściwości Mamby od GoodStuff'a a na tych oponach zauważyłem: - mega szybka aplikacja nawet na mokro, - odżywia i nadaję mocnego blasku, - wysychanie dość długie na tych oponach. Generalnie opony wymyłem: 3x EliteDetailer Tire and Rubber Cleaner, sprawdziłem inspekcyjnie 2x Shiny Garage Tire and Rubber a przed aplikacją dressingu oponę przejechałem DetailInk Waterless 1:3 Efekt końcowy psują te fatalne felgi, ale chcę sprawdzić trwałość tego dressingu bo jeśli się sprawdzi tu, to będę go używać ze względu na barwę i szybkość aplikacji, na trochę większych oponach Taśmy zawsze na wentylach. Tak wiem, felgi katastrofa, patrzymy na gumę tylko Przebieg spisany i będziemy jeździć Szkoda ze zapach tego produktu nie jest tak dobry jak inne rodzime z EliteDetailer'a ale trudno przynajmniej aplikacja była ekspresowa. Do następnego update'u 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted August 10, 2021 Author Moderator Report Share Posted August 10, 2021 Data Aplikacji: 31.VII.2021 przy przebiegu: 327 620km Pierwsze mycie: 06.VIII.2021 Przebieg: 327 625km czyli po 5km i 6 dniach Mycie kontrole po wyjeździe po bułki 6 dni i 5 kilometrów dalej Hydro przed myciem oceniłbym na 5.3/6 po myciu daje 4.9/6 Delikatnie osłabło 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek-drummer Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 @Domel bardziej byś go przyrównał do Mamby Shine czy Mat? Tak na marginesie, ten atomizer spieniający z butelką Work Stuff to Guala? Jak Ci się Gualami pracuje? Ja ostatnio zauważyłem, że przy Guali bardzo dużo towaru schodzi z butelek, dużo więcej jak przy Canyon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted August 11, 2021 Author Moderator Report Share Posted August 11, 2021 3 godziny temu, maciek-drummer napisał: bardziej byś go przyrównał do Mamby Shine czy Mat? Musze nałożyć sobie na inne opony jeszcze. Dla mnie "Shine". Ultra szybka aplikacja. 3 godziny temu, maciek-drummer napisał: ten atomizer spieniający z butelką Work Stuff to Guala? Jak Ci się Gualami pracuje? Ja ostatnio zauważyłem, że przy Guali bardzo dużo towaru schodzi z butelek, dużo więcej jak przy Canyon. Guala. Ale nie była w komplecie. Butelka jest bez atomizera - przynajmniej ja tak dostałem. Wsadziłem Guale bo w innych produktach Elit'a też mam Guale. Tak Guala mocno dawkuje produkt. Wystarczy jeden psik żeby aplikator był dobrze zaimpregnowany produktem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Domel Posted August 30, 2021 Author Moderator Report Share Posted August 30, 2021 Update Data Aplikacji: 31.VII.2021 przy przebiegu: 327 620km Pierwsze mycie: 06.VIII.2021 przy przebieg: 327 625km czyli po 5km i 6 dniach. Drugie mycie: 28.VIII.2021 przy przebiegu: 328 204km czyli po 584km i 28 dniach. https://youtu.be/FVruMnyQ8mo Wizualnie produkt jakby nie istniał (te felgi są paskudne psują cały efekt ;/ ) ale pod szlauchem definitywnie widać, że dressing jeszcze siedzi i zrzuca. Mycie 2x ProElite Tire And Rubber Cleaner. Hydro oceniłbym na 4/6 w mojej skali. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts