buka Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 Panowie, dostałem auto znajomego do ogarnięcia, na samochodzie mnóstwo zanieczyszczeń z drzew. Samochód cały czas parkowany pod drzewami, próbowałem się do tego zabrać jakoś, ale prockbort jak i pośrednia glinka nie bardzo chce to ściągnąć. Jakieś sprawdzone rozwiązania lub środki? Coś mocniejszego od pricka czy od razu zabrać się do tego z pomocą agresywnej glinki.
Bapko Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 Spróbuj jeszcze oprysk SG citrus oil z wrzątkiem i jak masz możliwość to wypłukać ciepła woda. Mi pomogło ale żywica z każdego drzewa inna
ktm950 Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2021 Spróbuj Valetpro Citrus&Tar Remover, ewentualnie ADBL Tar&Glue Remover, Koch Eulex, ewentualnie Chu-Sol. Dla takich przypadków dobrze mieć na półce kilka środków i móc sobie sprawdzić- bo często okazuje się, że coś, co powinno zadziałać - nie działa - i odwrotnie. Wydaje mi się, że Eulex jest z nich najmocniejszy. Najlepiej nasącz wacik i przyłóż miejscowo do plamy i sprawdź tolerancję.
V1RU$ Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2021 KOCH OP - tylko cena koch'a do przyjemnych nie należy. I chyba Grass Detail ma też taki środek OG ale nie jest dużo tańszy od Koch'a.
motofun Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Do takich cięższych zabrudzeń (nawet asfaltu czy smoły) używam Tar-X. Daje radę. Wydaje mi się, że jak ze asfaltem sobie radzi to i z żywicą da radę.
alexander.p Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Wszystko powyższe zadziała, wystarczy namoczyć plamę przez wacik kosmetyczny
Rekomendowane odpowiedzi