Jump to content

Clayton Camper SOL vs Mellerud Regenstreifen vs Yachticon Regenstreifen Entferner

Domel

Recommended Posts

• Moderator

Clayton Camper SOL

obraz.png.80d82766a469976a4eae2adafe0433b1.png

Cytat

Specjalistyczny środek do usuwania wszelkich zabrudzeń z powierzchni kampera oraz przyczep. Doskonale usuwa czarne smugi, brud drogowy, naloty. Bez problemu poradzi sobie z zaschniętymi pozostałościami po owadach, oraz ptasich odchodach, usuwa wszelkie organiczne zabrudzenia, żywice i pyłki z drzew. Produkt jest bezpieczny dla wszystkich powierzchni zewnętrznych.

Sposób użycia:

Wstrząsnąć butelkę przed użyciem. Sposób użycia dobrać w zależności od rodzaju zabrudzenia: zabrudzenia syntetyczne – spryskać produktem czystą szmatkę i przetrzeć zabrudzoną powierzchnię; zabrudzenia organiczne i leśne – nanieść produkt bezpośrednio na karoserię, odczekać ok. 1 minutę i spłukać wodą pod ciśnieniem.
W razie potrzeby użyć pędzelka lub miękkiej szczoteczki dla uzyskania lepszego efektu.

Mellerud Regenstreifen

obraz.png.affec84ac5deee0b2e6d86e773378106.png

Cytat

PŁYN DO MYCIA I CZYSZCZENIA POJAZDÓW

KEMPINGOWYCH FIRMY MELLERUD

Mellerud CARAVAN szczególnie nadaje się do usuwania smug deszczu, ale czyści także głęboki tłuszcz, olej, olej napędowy i uporczywy brud drogowy z powierzchni pojazdów kempingowych, przyczep kempingowych, łodzi i wiele innych. Idealny również do usuwania resztek owadów.

OPIS PRODUKTU

• Producent Mellerud
  • Płyn do mycia pojazdów kempingowych, kamperów, przyczep kempingowych, jachtów, łodzi, domków mobilnych, itp.
  • Pojemnik z rozpylaczem
  • Pojemność 500 ml
  • SPECYFIKACJA
  • Skład: wodny roztwór substancji myjących i substancji wzmacniających
  • Wartość pH: 10,5 - 11,5
  • Gęstość: 1,02 g / cm3
  • Zastosowanie: 500 ml wystarczy na 5 -8 metrów kwadratowych
  • Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci
  • Kod produktu: cp19729

SPOSÓB UŻYCIA

• W przypadku silnego zabrudzenia spryskaj nierozcieńczony preparat bezpośrednio na obrabianą powierzchnię i rozprowadź równomiernie
  • W przypadku wrażliwych powierzchni zawsze spryskiwaj środkiem czyszczącym wilgotną gąbkę i czyść w sposób opisany poniżej
  • Pozwól działać przez krótki czas
  • Najpierw odkurz luźny brud
  • Rozpuścić rozpuszczone pozostałości za pomocą szmatki, w razie potrzeby użyć gąbki lub szczotki do mycia
  • Następnie umyj dobrze czystą wodą
  • Zawsze należy postępować w sekcjach
  • Nie nakładaj na bezpośrednim nasłonecznieniu i na gorące powierzchnie
  • Zalecamy postępowanie w sekcjach i utworzenie obszaru testowego w celu przetestowania przydatności, zużycia i wymaganego czasu ekspozycji
  • Ne pozwól na kontakt z delikatnymi powierzchniami (np akrylowego szkła, aluminium, powierzchnie malowane drewno), w razie kontaktu natychmiast wytrzej czystą wodą
  • Nawet owady na szybach samochodu i reflektorach zostaną usunięte

Yachticon Regenstreifen Entferner

obraz.png.c61bca120a94fbac1810394f0ddbd18e.png

Cytat

Yachticon Regenstreifen Entferner - do usuwania ciężkozmywalnych ciemnych zacieków.

Trwale usuwa ciemne zacieki powstałe ze spływania wody (np. po opadach deszczowych). Skuteczny na wszystkie rodzaje zabrudzeń. Bardzo prosta aplikacja – rozpylić produkt na czyszczonej powierzchni, pozwolić mu działać, a następnie spłukać. Produkt można stosować na laminat, żelkot, stal nierdzewną i powierzchnie malowane farbami.

Dziś karawaningowo.

Od pewnego czasu odszczurzam moją 21letnią przyczepkę.

Kilka solidnych myć nie do końca wymyło białe i szare elementy.

Zacieki na dolnych partiach przyczepy okazują się utratą szarego koloru na białej bazie a nie jak myślałem, że są to wieloletnie, szare zacieki deszczowe. Brzydko to wygląda dla mnie wizualnie ale nic z tym nie zrobię prócz malowania 😉

Skupiłem się dziś na dedykowanych produktach do pielęgnacji przyczep, kamperów, łodzi 🙂

Moje serce skradł Yachticon bo jest to typowo dedykowany produkt właśnie do zacieków. Udało mi się usunąć wieloletnią żółć z plastikowych kratek wentylacyjnych. Są białe. Usunąłem zacieki na frontach dachów i nad zderzakami.

Wszelkie jakieś dziwne zacieki poszły w nie pamięć.

Mellerud to drugi w kolejce mocniejszy produkt. Czyścił powierzchnię prawidłowo ale tez usuwał z niej szybko LSP, myślę że tylko ja się tym przejmowałem. Wszelkie inne osady organiczne (tłuszcze, rozbite owady, dziwne naloty, osady węglowe) usuwał wyborowo - niemniej jednak poddawał się na zacieki wieloletnie.

SOL to trzeci w kolejce produkt ale najsłabszy na mojej przyczepce w tych dwóch wymienionych wyżej. Ale i tak na tyle mocny, że radził sobie bardzo dobrze z "normalnym" brudem (w sensie nie wieloletnimi zaciekami). Dla mnie Mellerud i SOL to typowe produkty do regularnego mycia przyczep.

Raz porządnie odszczurzona naczepa Yachticonem to potem spokojnie można używać SOL'a i Mellerud'a i brud pięknie schodzi.

Także nic dodać, nic ująć. Fendek dostal zabezpieczenie w postaci AIO Turtla...

2021-06-18-18-16-48.jpg

2021-07-04-18-11-29.jpg

W kolejce jeszcze ten produkt do testów
2021-07-06-13-24-23.jpg

Oraz Clayton Interior Cleaner. W przyczepie sprawdza mi się wyborowo bo cudnie pachnie kokosem/czekolada ?

Nie jest to mocne APC ale umiarkowany interior. Wszelkie "dzienne" brudy usuwa bez problemowo zostawiając po sobie przyjemną nutę zapachową.
2021-07-11-09-27-13.jpg

2021-07-18-16-55-30.jpg

A tutaj filmiki z mycia 🙂

• Lubię to 5

• 9 months later...
  • Moderator

Do zestawu chętnie dodam: ECOSHINE OVEN CLEANER - rewelacyjnie czyści grile, paleniska. Usuwa tłuszcz i osady po grilowe. Przywróciłem palenisko do super stanu 🙂

2022-05-14-20-37-13.jpg
2022-05-15-09-27-57.jpg
2022-05-15-09-28-00.jpg

A na wszelkie

Cytat

Bez problemu poradzi sobie z zaschniętymi pozostałościami po owadach, oraz ptasich odchodach, usuwa wszelkie organiczne zabrudzenia, żywice i pyłki z drzew.

SOL'a:)

A tutaj odszczurzanie po zimie 2021/2022 😉

• Lubię to 2