Dystrybutor m.k. Posted July 1, 2010 Dystrybutor Report Posted July 1, 2010 Pacjent: BMW 320d Kolor: topasblau (ładny, twardy - tabliczka znamionowa mówi, że metaliczny, Du pont, że perła, a wygląda prawie jak solid) Czas pracy: ponad 17h Mycie: paleta Megsa Przygotowanie lakieru: QD Megsa i jego glinka Polerowanie: MG83 oraz trochę na przemian UC/SSR 2.5 (ciągle nie mogę uchwycić między nimi różnicy), pady zielony i pomarańczowy 3M, żółty profilowany 3M. Żółty z UC by zlikwidować hologramy Odżywianie: PB BH na niebieskim padzie 3M Wosk: #476 nakładany dłonią (lakier miał sporo mikroporów, a w ten sposób ładnie się topił i wnikał w strukturę lakieru) Koła (mycie, suszenie, EX-P w odstępach co godzinę - łącznie dwie warstwy na każdą felgę, N-Bold na opony) Klosze Maska przed i po Ukończony błotnik Lustereczko Finito
kiaad Posted July 1, 2010 Report Posted July 1, 2010 Witam super :-) mam pytanko czym polerowaliście klosze ?, bo ktoś mi chyba kwasem przejechał po kloszu, że coś się wżarło :-( i jakiś biały osad pozostał. pozdrawiam serdecznie!
Dystrybutor m.k. Posted July 1, 2010 Author Dystrybutor Report Posted July 1, 2010 czym polerowaliście klosze Minęły czasy kiedy do jednej osoby zwracano się per "Wy" a ja działam w pojedynkę. Nie cackam się z kloszami, te wymagały dodatkowo zmatowienia papierem ściernym o gradacji 2500, a potem polerka z UC na padzie o średniej twardości.
Recommended Posts