Jump to content

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

Pacjent: BMW 320d

Kolor: topasblau (ładny, twardy - tabliczka znamionowa mówi, że metaliczny, Du pont, że perła, a wygląda prawie jak solid)

Czas pracy: ponad 17h

Mycie: paleta Megsa

Przygotowanie lakieru: QD Megsa i jego glinka

Polerowanie: MG83 oraz trochę na przemian UC/SSR 2.5 (ciągle nie mogę uchwycić między nimi różnicy), pady zielony i pomarańczowy 3M, żółty profilowany 3M. Żółty z UC by zlikwidować hologramy

Odżywianie: PB BH na niebieskim padzie 3M

Wosk: #476 nakładany dłonią (lakier miał sporo mikroporów, a w ten sposób ładnie się topił i wnikał w strukturę lakieru)

Koła (mycie, suszenie, EX-P w odstępach co godzinę - łącznie dwie warstwy na każdą felgę, N-Bold na opony)

320d_0.jpg

Klosze

320d_1.jpg

Maska przed i po

320d_2.jpg320d_3.jpg

Ukończony błotnik

320d_4.jpg

Lustereczko

320d_5.jpg

Finito

320d_6.jpg

Posted

Witam

super :-)

mam pytanko czym polerowaliście klosze ?, bo ktoś mi chyba kwasem przejechał po kloszu, że coś się wżarło :-( i jakiś biały osad pozostał.

pozdrawiam serdecznie!

• Dystrybutor
Posted
czym polerowaliście klosze

Minęły czasy kiedy do jednej osoby zwracano się per "Wy" ;) a ja działam w pojedynkę.

Nie cackam się z kloszami, te wymagały dodatkowo zmatowienia papierem ściernym o gradacji 2500, a potem polerka z UC na padzie o średniej twardości.