Jump to content

Środek do pielęgnacji lakieru

Guest Luki800

Recommended Posts

Witam,

Zwracam się z pytaniem o preparat pielęgnacyjny do samochodu który zostawia po sobie "warstwę lakieru".

Chodzi mi oczywiście o coś typu wosk lub coś w tym stylu, używam wosku koloryzującego "T-cut" i nie chodzi mi o taki efekt ponieważ on rozjaśnia lakier i nadaje połysk oraz natłuszcza.

Bardzo przydatny byłby taki preparat do ujednolicenia koloru lakieru

gdyby lakiernik go nie dobrał idealnie.

Ciekawe czy istnieje coś takiego i właśnie zwracam się z prośbą o informacje.

Czytanie nie boli... :| Nie po to tyle tematów na forum, ostatnio specjalnie stworzonych dla początkujących forumowiczów, żebyś tu wpadał i takie pytania zadawał... No wybacz. A jeśli chodzi o ujednolicenie lakierów to takowych wosków raczej nie ma - pozostaje co najwyżej polerka lub zaaplikowanie środka z wypełniaczami (np. Autoglym Super Resin Polish - AG SRP w skrócie), które ewentualną różnicę powinno zmniejszyć.

• Dystrybutor

Pytanie czy lakiernik źle dobierze bazę, czy bezbarwny, który po czasie zżółknie (w konsekwencji kolor nam ściemnieje na malowanych elementach). Można próbować aplikować glazy warstwowo na oryginalnie malowanych częściach. Ale to doraźna metoda.

Podpisuję się pod postami Kolegów.

Nie ma czegoś takiego.

Można sprobować wycieniowac lakier ale nie wiem na ile to pomoże.

P.S.

Niech zgadnę - ktoś spartolił odcień srebrny ? :D

Lepiej jest kupować elementy już pomalowane (allegro) - jest szansa że kolor w miarę będzie się zgadzał.

Podpisuję się pod postami Kolegów.

Nie ma czegoś takiego.

Można sprobować wycieniowac lakier ale nie wiem na ile to pomoże.

P.S.

Niech zgadnę - ktoś spartolił odcień srebrny ? :D

Lepiej jest kupować elementy już pomalowane (allegro) - jest szansa że kolor w miarę będzie się zgadzał.

Nie.

Na dniach oddaje samochód do lakiernika, dlatego z czystej ciekawości zadałem pytanie.