Jump to content

Bieżące zabezpieczenie felg

Recommended Posts

Siemka, jako że nie mam możliwości wykonania pełnej korekty felg z zabezpieczeniem powłoką, szkoda mi też trochę pakować w nie bo prawdopodobnie to jest ich ostatni sezon u mnie, ale chciałbym ułatwić sobie mycie.
Felgi mają na tyle trudny dostęp, że aplikacja przez fibre zajmuje dużo czasu, sprawdza się QW od ADBL, bo w sumie nie mam go gdzie indziej używać.
Pomyślałem natomiast o zabezpieczeniu na mokro, wiem przyjdzie wam do głowy zapewne Gyeon Wet Coat itd. fakt zgadza się ale bardziej byłbym zainteresowany CarPro Hydro2 Lite. 
Jednakże czy znacie coś w bardziej przystępnej cenie co wytrzyma tydzień na felgach ? Myślałem o Koch PW i pakować 1:50 lub jakiś Hydrowax od CarLab czy inne takie. SG Wet Protector przerobiony, fajnie bez zastrzeżeń ale trochę tego schodzi + za tą cenę wolałbym wyżej wspomnianego Gyeona czy CarPro.

Co wy byście wybrali ? 

17 minut temu, zwirek03 napisał:

@ValiooX po Gyeon Wet coat felgi brudząc siebie masakryczne 😔 , wiem bo testowałem 

Tu nie chodzi o to żeby felgi się nie brudzily, tylko żeby ułatwiło to następne mycie i jak testowałem SG to na działanie narzekać nie mogłem tylko z ciekawości pytam czy cos tańszego w uzytkowaniu się znajdzie 

9 godzin temu, ValiooX napisał:

Jednakże czy znacie coś w bardziej przystępnej cenie co wytrzyma tydzień na felgach ?

Tak, Good Stuff Rims Detailer. 500ml = 30 zł

Działa na mokro tak samo jak typowe wet protectory. Przelałem prawie litr tego produktu i u mnie sie sprawdza.